Antalya Serik'te Yangın Seralara Zarar Verdi - Son Dakika
Güncel

Antalya Serik'te Yangın Seralara Zarar Verdi

Antalya Serik\'te Yangın Seralara Zarar Verdi

Serik'te yangın seralara zarar verdiANTALYA'nın Serik İlçesi'nde kuru otların tutuşmasıyla çıkan yangın, sera ve ekili alanlara zarar verdi.

17.09.2016 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serik'te yangın seralara zarar verdi

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde kuru otların tutuşmasıyla çıkan yangın, sera ve ekili alanlara zarar verdi.

Kadriye Mahallesi'ndeki yangın, saat 16.00 sıralarında başladı. Turizm tesislerinin hemen karşısındaki arazide henüz belirlenemeyen bir nedenle kuru otların tutuşmasıyla çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alanda etkili oldu. Bölgedeki 3 sera ve ekili alana da sıçraya yangını fark edenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber vererek yardım istedi. Çağrı üzerine bölgeye Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Serik Orman İşletme Şefliği ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu bölgede önlem alan polis, alevlerin yerleşim yerlerine sıçraması tehlikesine karşı evleri boşalttı. Bir evde mahsur kalan 5 çocuk polis ekipleri tarafından kurtarılırken, dumandan etkilenen bir kişiye sağlık görevlileri müdahale etti.

İtfaiye ve Orman İşletme Şefliği ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çabalarıyla yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Söndürme çalışmalarına bölgedeki bir otele ait lojmanda kalan turizm çalışanları da yangın söndürme tüpleriyle destek verdi. Polis ve itfaiye müdürlüğü ekipleri yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma başlattı.

Yangında yaklaşık 5 dönüm sera ve ekili alanın zarar gördüğünü belirten Kadriye Mahalle Muhtarı Mehmet Tilki, Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Bölgede çok sayıda ev ve sera var. Vatandaşlarımızın da desteğiyle itfaiye ekipleri yangını daha fazla büyümeden söndürdü dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Serik'te Yangın Seralara Zarar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmit'teki Kafede Çıkan Yangın Sonucu İş Yeri Kullanılamaz Hale Geldi
    13:39 İzmit'teki Kafede Çıkan Yangın Sonucu İş Yeri Kullanılamaz Hale Geldi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir kafenin mutfak kısmında çıkan yangın, iş yerine de sıçradı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülürken, kafe kullanılamaz hale geldi. Yangın sonucunda 2 kişi dumandan etkilendi.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, otel ve turizm sektörü çalışanlarıyla bir araya geldi
    13:37 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, otel ve turizm sektörü çalışanlarıyla bir araya geldi

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Bodrum ilçesinde otel ve turizm sektörü çalışanlarıyla bir araya geldi. Ayaydın, sezon öncesi son hazırlıkları yapan otel çalışanlarıyla buluşarak, göreve gelmesi halinde Muğla ve ilçelerindeki altyapı sorununu hızlı şekilde düzeltmek için çalışacağını belirtti. Ayaydın, Muğla'da yapacakları projeler arasında hafif raylı sistem ve ev kadınlarının ürünlerini pazarlamalarını sağlayacak bir ofis açma gibi planlarının olduğunu ifade etti.

  • Osmaniye'de tarım arazilerinin kullanımı projesi kapsamında 340 çiftçiye 34 ton soya tohumu dağıtıldı
    13:36 Osmaniye'de tarım arazilerinin kullanımı projesi kapsamında 340 çiftçiye 34 ton soya tohumu dağıtıldı

    Osmaniye'de tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında, 340 çiftçiye 34 ton soya tohumu dağıtıldı. Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, soyanın toprağın dinlenmesini sağladığını ve hayvan yemi olarak kullanılabildiğini belirtti. Vali Erdinç Yılmaz ise Osmaniye'nin soya üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, çiftçilere desteklerin devam edeceğini söyledi.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri daha toprağa verildi
    13:35 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri daha toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden Dinçer Uzunosmanoğlu'nun cenazesi Bahçecik Belde Camisi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Olayda hayatını kaybeden diğer işçilerin cenazeleri ise dün defnedilmişti.

  • Nurdağı'nda depremzede köy evleri hak sahiplerine teslim ediliyor
    13:33 Nurdağı'nda depremzede köy evleri hak sahiplerine teslim ediliyor

    Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin etkilediği Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde tamamlanan köy evlerinin depremzede hak sahiplerine teslimi sürüyor. Kırsal Naimler ve Mestihüyük mahallerinde inşaatı tamamlanan 11 köy evi oturuma hazır hale getirildi. Kaymakam İsmail Alsancak, Nurdağı Belediye Başkan Vekili Yakup Bahar, Gaziantep Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hakan Şimşek ve AFAD İl Müdürü Mahmut Coşkun, bir araya geldiği hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti.

  • Erzurum'da Baharın İlk Habercisi: Sıcaklıklar Yükseliyor
    13:32 Erzurum'da Baharın İlk Habercisi: Sıcaklıklar Yükseliyor

    Erzurum'da bahar mevsimi yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Meteoroloji raporlarına göre önümüzdeki hafta sıcaklıklar eksi derecelerden 25 dereceye kadar çıkacak. Erzurum çevresinde parçalı bulutlu bir hava beklenirken, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağmur görülecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus hadisesi de yaşanacak. Vatandaşlar ve yetkililer çığ tehlikesine karşı dikkatli olmalı.

  • İbrahim Keloğlan'ın Eros'u öldürme davasında karara itiraz edildi
    13:30 İbrahim Keloğlan'ın Eros'u öldürme davasında karara itiraz edildi

    Başakşehir'de bir sitede Eros isimli kediyi dakikalarca tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında verilen karara Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İtirazda, sanık hakkında verilen kararın bozulması ve sanığın tutuklanmasına yönelik karar verilmesi talep edildi.

  • Hatay'ın Defne ilçesinde bir evin bahçesinde lahit bulundu
    13:29 Hatay'ın Defne ilçesinde bir evin bahçesinde lahit bulundu

    Hatay'ın Defne ilçesinde, Fevzi M'ye ait bir evin bahçesinde yapılan elektrik altyapısı çalışması sırasında lahit bulundu. Durum jandarmaya bildirildi ve lahit, Hatay Müze Müdürlüğüne incelenmek üzere götürüldü.


Advertisement