Antalya 'Sessiz Çığlık' 116'ncı Eyleminde - Son Dakika
Güncel

Antalya 'Sessiz Çığlık' 116'ncı Eyleminde

Antalya \'Sessiz Çığlık\' 116\'ncı Eyleminde

Antalya'da Vardiya Bizde Platformu'nun düzenlediği 116'ncı 'Sessiz Çığlık' eylemi gerçekleştirildi.

20.12.2014 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Vardiya Bizde Platformu'nun düzenlediği 116'ncı 'Sessiz Çığlık' eylemi gerçekleştirildi.

Kışlahan Meydanı'ndaki eylem yaklaşık 1 saat sürdü. Saat 13.00'te İstanbul, Ankara, İzmir, Gölcük, Bursa ve Marmaris'le eş zamanlı olarak başlayan eyleme Antalya'da yaklaşık 50 kişi katıldı. Eylem sırasında marş söylendi, slogan atıldı. 'Vardiya Bizde Platformu' adına konuşan Emekli Albay Mehmet Ali Akay, Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy, Askeri Casusluk, Oda TV, Şike, Gizli Belge, OYAK Güvenlik, Zirve Yayınevi ve 28 Şubat gibi davaların hukukla ilgisinin bulunmadığını, bunların siyasi davalar olduğunu savundu.

Emekli Albay Akay, 'Kumpas davaları' olarak da adlandırılan bu davalarla, ülkeye önemli hizmetlerde bulunmuş değerli insanların, sahte ihbar mektuplarıyla, yasa dışı dinlemelerle, sahte delillerle, suçlu gizli tanıklarla, meslek ahlakından yoksun medya ve ayarlanmış bir kısım yargı mensuplarıyla suçlanıp mahkum edildiğine dikkati çekti. 14 Aralık Operasyonu ile kumpasın emniyet ve medya ayağı ile ilgili bazı kişilerin gözaltına alındığı ve bazılarının da tutuklandığını söyleyen Mehmet Ali Akay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Söz konusu gözaltı ve tutuklamalar her ne kadar farklı bir iddia ile yapılmış ise de beklentimiz kumpas davaları ile ilgili soruşturmanın da bir an önce başlatılmasıdır. Sözde Balyoz Davası'nın en önemli delillerinden 11 ve 17 No'lu CD'ler üzerindeki yazıların sahte olduğunun bilirkişi tarafından tespit edilmesi de bu süreci hızlandıracaktır. Silivri mahkemelerinde yapılan haksızlıkların, hukuksuzlukların, vicdansızlıkların, onur intiharı yapan, hapishanelerde ölen insanlara karşı işlenen suçların hesabı bir an önce sorulmalıdır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya 'Sessiz Çığlık' 116'ncı Eyleminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement