Antalya Stomp Grubu'ndan Expo'da Muhteşem Gösteri - Son Dakika
Güncel

Antalya Stomp Grubu'ndan Expo'da Muhteşem Gösteri

Antalya Stomp Grubu\'ndan Expo\'da Muhteşem Gösteri

Stomp Grubu'ndan Expo'da muhteşem gösteriDünyaca ünlü ritim grubu Stomp, 5 günlük konser için Antalya'ya geldi.

05.05.2016 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Stomp Grubu'ndan Expo'da muhteşem gösteri

Dünyaca ünlü ritim grubu Stomp, 5 günlük konser için Antalya'ya geldi. Günlük yaşam içindeki eşyaları perküsyon, dans ve komediyle birleştiren grup, bu kez hünerlerini Expo 2016 ziyaretçileri için sergiliyor.

'Çiçek ve Çocuk' temasıyla 23 Nisan'da kapılarını açan EXPO 2016 Antalya'da Mayıs ayı boyunca her yaş grubuna hitap edecek farklı konserler düzenlenecek. Mayıs ayı etkinlik takvimi hakkında bilgi veren EXPO 2016 Antalya Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Işık, efsane tenor Jose Carreras'ın 7 Mayıs akşamı Antalya Senfoni Orkastrası ile, 14 Mayıs'ta ise Fransız soprano Emma Shapplin'in yine Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile Kongre Merkezinde konser vereceğini söyledi. Işık, 21 Mayıs'ta ise Level 42 grubunun kır aktivite alanında konser vereceğini belirtti.

Haziran ayında da konserlerin ve diğer etkinliklerin devam edeceğini ifade eden Işık, "Ülkemizin yurt dışında tanıtımı için bu tür gruplar mümkün olduğunca alanımızda etkinlik ve gösterilerde bulunacaklar. Gösterilerimiz 7'den 70'e herkesin ilgi duyacağı şekilde. Bütün halkımızı burada aramızda görmekten mutluluk duyacağız" dedi.

STOMP RENKLİ ŞOVLARIYLA DİKKAT ÇEKTİ

Genel Sekreter Yardımcısı Işık'ın açıklamalarının ardından gazeteciler için kısa bir gösteri yapan STOMP üyeleri, renkli şovlarıyla dikkati çekti. Çöp kovaları ve varilleri kullanarak gösteri yapan grup üyeleri sempatik hareketleriyle de beğeni topladı. Grup, şovları kadar sempatik hareketleriyle de dikkati çekti. 7'den 70'e herkesin ilgi gösterdiği grubun üyesi Philip Batchelar, insanların Expo'ya olan ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Batchler, "Bizim de buraya gelmemiz eğlenceli oldu. Expo organizasyonu çok güzel" dedi.

BAŞARININ SIRRI ÇOK ÇALIŞMAK

Grup üyelerinden Louise Durand ise 11 kişilik grup üyelerinin çok uzun zamandan beri birlikte çalıştığına dikkat çekerek başarılarının sırrını şu sözlerle açıkladı:

"Şovumuzdan önce her gün prova yapıyoruz. Böyle olunca da hep birlikte güzel çalıyoruz. Seyirci bize enerji verdiği zaman çok daha güzel oluyor. Biz de onlardan aldığımız bu enerjiyi tekrar onlara veriyoruz. Böyle olunca seyirci de çok eğleniyor."

Şov sırasında teneke çöp kutularını adeta konuşturan grup üyelerinde Billy Hickling, hayatın içerisinde doğal bir ritm olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Aslında herkesin bir ritmi var çünkü hepimizin bir kalp ritmi var. Aslında herkes göğüs kafesinin içinde bir davul taşıyor. Eğer hayal gücünüzü kullanırsanız aslında her yerde bir ritim olduğunu görürsünüz. Müzik her yerde."

Hickling şova gelen seyirciyi de şovun bir parçası yaptıklarını belirterek, seyircilerle çeşitli ritm oyunları oynadıklarını ve seyircinin de bundan büyük keyif aldığını kaydetti.

Grubun dans kökenli üyesi Rhona Ashwood ise sahne şovundan önce biraz gergin olduklarını ancak sahneye çıkıp yaptıkları işe konsantre olunca endişelenecek vakit bile bulamadıklarını ifade ederek konsantrasyonun önemine dikkat çekti.

İngiltere'nin Brighton kenti sokaklarında doğan müzik, dans, tiyatro ve koreografiyi bir arada kullanan STOMP Grubu 8 Mayıs'a kadar Turkcell Büyük Amfi Tiyatro'da her akşam 21.00'da sahne alacak. Günlük hayatta kullanılan fırça, varil, süpürge, şişe gibi farklı eşyaları birer müzik aletine çeviren Stomp grubu, diyaloğun olmadığı ve sadece ritmin konuştuğu gösterilerini her akşam saat 21.00'de Expo 2016 Antalya sergi alanındaki Turkcell Amfi Tiyatro'da sergileyecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Stomp Grubu'ndan Expo'da Muhteşem Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement