Antalya Sürücü Kursları Dernek Başkanı Nazmi Acan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Antalya Sürücü Kursları Dernek Başkanı Nazmi Acan Açıklaması

Antalya Sürücü Kursları Dernek Başkanı Nazmi Acan Açıklaması

Geçmişte ehliyet almanın kolay olduğunu ancak günümüzde gerek yasalar gerekse yönetmelikler ile ehliyet almanın standartlara uydurulduğunu söyleyen Antalya Sürücü Kursları Dernek Başkanı Nazmi Acan, “Ehliyet almak zorlaştıkça kursiyerlerin de stresi artıyor.

05.05.2016 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçmişte ehliyet almanın kolay olduğunu ancak günümüzde gerek yasalar gerekse yönetmelikler ile ehliyet almanın standartlara uydurulduğunu söyleyen Antalya Sürücü Kursları Dernek Başkanı Nazmi Acan, "Ehliyet almak zorlaştıkça kursiyerlerin de stresi artıyor. Strese bağlı istenmeyen olaylar da meydana geliyor" dedi.

SINAVDAN KALINCA AGRESİFLEŞİYORLAR

Geçtiğimiz günlerde bir kursiyerin aracı geri geri park etmesi sırasında yaptığı bir hata nedeniyle eğitmenlerin kendisinin kaldığını söylemesi üzerine meydana gelen kavgayı görnek gösteren Acan, "Yasalar ve yönetmelikler hızla değişiyor. Kursiyerler bu değişime ayak uyduramayabiliyor ve sınavdan kaldıklarında yeni yönetmeliği bilmediklerinden dolayı agresifleşebiliyor. İstenmeyen olaylar da yaşanıyor. " dedi.

YASA VE YÖNETMELİKLER AÇIK

2013 Yılına kadar 80'li yıllardan kalma yasa ve yönetmelikler ile ehliyet verildiğini kaydeden Acan, "2013 yılından sonra yasa ve yönetmelikler büyük bir hızla değişti. Doğal olarak bu değişimlerden kursiyerlerin de bilgisi olamadı. Sınavlarda başarısız olunması ile de kursiyerler saldırgan bir tavır takınmaya başladı. 5 Aralık 2015 tarihinde çıkan yönetmelikte tehdit, hakaret, zor kullanma, sınavı engelleme gibi girişimlerde kursiyerin kaydı 2 yıl süre ile durduruluyor. Bunun anlamı saydığımız bu hareketlerden herhangi bir tanesini yapan kursiyer Türkiye'nin hiçbir noktasında kursa kayıt olamayacak, ehliyet sahibi olamayacak demektir" ifadelerini kullandı.

KORSAN HOCALAR ETKİLİ OLUYOR

Burada korsan direksiyon dersi verenlerin ön plana çıktığına vurgu yapan Nazmi Acan, "Özel ders olarak direksiyon dersi verenler sınavda nelere dikkat edildiği ile ilgili vatandaşa bilgi vermemekte. Sınav esnasında hangi hareketi yaparsa sınavı geçer yada kalır bunları kendisi de bilmediğinden ehliyet almak isteyen vatandaşa doğru bilgi aktarımı yapamıyor. Çünkü korsan olarak direksiyon dersi verenler yasa ve yönetmelikleri takip etmiyor" dedi.

KEMER TAKMAYAN ALAMAZ

Sınav esnasında emniyet kemeri takmamanın dahi sınavdan başarısız olmak için yeterli bir neden olduğunun altını çizen Antalya Sürücü Kursları Dernek Başkanı Nazmi Acan, "Yeni yasa ve yönetmelikler ile 150'yi geçik ülkede geçerli olacak ehliyetler veriliyor. Ehliyet almak o kadar kolay olmamalı. Avrupa Birliği standartlarına daha yeni yeni geliyoruz. Aslında çok önceden uygulanması gerekirdi. Geçmişte 500 metre aracı kullanabiliyorsan ehliyet alıyordun. Daire başkanları, müdürler gerçek anlamda sahaya indi ve ehliyetin ne kadar kolay verildiğini gördüler" açıklamasını yaptı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antalya Sürücü Kursları Dernek Başkanı Nazmi Acan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement