Antalya Tabip Odası Hekim Meclisi Toplandı - Son Dakika
Yerel

Antalya Tabip Odası Hekim Meclisi Toplandı

Antalya Tabip Odası Hekim Meclisi Toplandı

Antalya Tabip Odası Hekim Meclisi, uzun bir aradan sonra yeniden toplandı.

30.03.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Tabip Odası Hekim Meclisi, uzun bir aradan sonra yeniden toplandı.

Toplantıda Antalya Hekim Meclisi Divan Başkanlığına Dr. Metehan Akbulut divan üyeliklerine ise Dr. V. Aydan İzgi ve Dr. Tolga Temel seçildi.

Hekim Meclisi Divan Başkanı Dr. Metehan Akbulut, Hekim Meclisi'nin amacının hekime ve insana ait her konuda ve toplumsal bir sağlık politikası oluşturulması ve uygulanması sürecinde oda yönetiminin izleyeceği yol ve yöntem konusunda kararları almak, bu sürece daha çok hekimin katılmasını sağlamak, alınan kararların yönetim tarafından uygulanmasını izlemek, oda yönetimi ve diğer birimleri ile tüm hekimlerin iletişimini sağlanmak şeklinde açıkladı.

Antalya hekimlerinin ortak aklı, ortak vicdanı ve ortak sesi olan olan Hekim Meclisi'nin tüm eksikliklere rağmen yeniden toplanmasının çok önemli olduğunu belirten Dr. Akbulut, ilçeler dahil tüm birimlerin temsilcileri başta olmak tüm hekimlerin katılımına açık yapılan meclis toplantılarının

demokratik bir işleyişe sahip olduğunu vurguladı. Kabul edilen iç tüzükleri gereği Hekim Meclisi'nin en geç üç ayda bir düzenli olarak toplanacağına dikkat çeken Dr. Akbulut, "Meclis toplantıları öncesi temsilciler birimlerinde toplantılar yaparak oradaki hekimlerin görüşlerini, önerilerini, beklentilerini, kararlarını meclisimize taşıyacaklar. Meclis toplantımızda da bu sorunlarımıza dair birlikte neler yapabilirizi konuşup, ortak çözümler üreteceğiz ve bir mücadele programı oluşturacağız" dedi.

Çalışmalarının sadece Antalya ile sınırlı olmayacağını ifade eden Dr.Akbulut, "Elbette buradaki çalışmalarımızı diğer illerdeki arkadaşlarımızla da ortaklaştıracağız. Her toplantımıza üst örgütümüz olan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'inden arkadaşlarımızı davet edeceğiz.Örneğin bu ilk toplantımıza katılan TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Fatih Sürenkök, 'Türkiye'de Sağlığın Durumu, TTB ve Tabip Odaları' başlıklı bir sunum yaptı. Sunumun ardından yapılan tartışmalarda Antalya'daki hekimleri doğrudan dinleme olanağı buldu. Antalya'daki hekimlerin isteklerini, taleplerini ve beklentilerini aldı. Dr. Sürenkök, bu görüşleri üst örgütümüz olan TTB Merkez Konseyine iletecek" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antalya Tabip Odası Hekim Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement