Antalya- Taşdibi Sahili Çöp Yığınıyla Doldu - Son Dakika
Güncel

Antalya- Taşdibi Sahili Çöp Yığınıyla Doldu

Antalya- Taşdibi Sahili Çöp Yığınıyla Doldu

Taşdibi Sahili çöp yığınıyla doldu ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde etkili olan şiddetli yağmur ve fırtınanın ardından oluşan selin getirdiği molozlar, Taşdibi Sahili'nde devasa çöp yığınları oluşturdu.

15.01.2015 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşdibi Sahili çöp yığınıyla doldu

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde etkili olan şiddetli yağmur ve fırtınanın ardından oluşan selin getirdiği molozlar, Taşdibi Sahili'nde devasa çöp yığınları oluşturdu.

Demre'de pazartesi günü başlayıp aralıklarla süren şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle oluşan sel, birçok evle tarım arazisinde su baskınlarına neden oldu. Üreticiler yara sarmaya çalışırken, Demre Çayı ile birleşen sel sularının yarattığı etki, Taşdibi Sahili'nde gün yüzüne çıktı. Sel sularıyla gelen atıkları Demre'nin en güzel sahillerinden Taşdibi'nde devasa çöp yığınları oluşturdu.

Lastik tekerlekler, sebze atıkları, odun ve ağaç parçaları, ilaç ve plastik su şişeleri cennet Taşdibi Sahili'ni boydan boya kapladı. Sahilde ortaya çıkan manzara insanoğlunun doğayı nasıl kirlettiğini de gözler önüne serdi. Günlerce fırtına ve selle boğuşan birçok sera üreticisi ise yakacak ihtiyacını karşılamak için selin sahile yığdığı odun parçalarını toplamaya başladı. Sahile dalgalar vururken, onlar arabalarını, traktörlerini topladıkları odunlarla dolduruyor.

Topladığı odunlarla otomobilinin bagajını dolduran Mustafa Siviş, "Günlerdir dondan, fırtınadan seralarımız zarar gördü. Biz de selin getirdiği odunları toplayarak yakacak ihtiyacımızı karşılıyoruz. Bütçemize katkı sağlıyoruz" dedi.

Çöp yığınına dönen sahili izleyen Demreli Mustafa Eraslan, "Güzelim sahillerimiz çöp yığınına döndü. Bu Allah'tan gelen bir afet. Ama biraz bizim de suçumuz var. Bu şişeleri, atıkları, plastikleri biz attık. Sel de getirdi, plaja yığdı" diye konuştu.

Mustafa Kıldı ise "Selden birçok üretici zarar gördü. Biz de selin getirdiği odunları topluyoruz. Yakacak ihtiyacımızı karşılıyoruz. Fakirlik ne yapalım" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya- Taşdibi Sahili Çöp Yığınıyla Doldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement