Antalya Turizmciler, Antalya'daki 'Hotel Equipment'ta Buluştu - Son Dakika
Güncel

Antalya Turizmciler, Antalya'daki 'Hotel Equipment'ta Buluştu

Antalya Turizmciler, Antalya\'daki \'Hotel Equipment\'ta Buluştu

Antalya'da turizm sektörünün en önemli fuarlarından Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (Hotel Equipment) 28'inci kez açıldı.

18.01.2017 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da turizm sektörünün en önemli fuarlarından Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (Hotel Equipment) 28'inci kez açıldı. 311 firmanın stant açtığı fuara, 35 ülkeden ziyaretçi ve alım heyetleri katıldı.

Antalya EXPO Center'da ANFAŞ Fuarcılık tarafından 28'incisi gerçekleştirilen Hotel Equipment, 18-21 Ocak tarihleri arasında düzenleniyor. Fuarın açılışına Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ANFAŞ Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Badak ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Fuara ilişkin bilgi veren ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, 311 firma ve 35 ülkeden katılımcıyla bu yıl fuarın daha büyük önem arz ettiğini vurguladı. Özer, bu yıl fuara katılım sağlayan yeni ülkeleri İran, Umman, Suudi Arabistan, Bulgaristan, Romanya, Fransa Kosova, Polonya, KKTC, Makedonya, Azerbaycan, Arnavutluk, Dubai ve Tunus olarak sıraladı. Antalya'da yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle turizm ve bağlı sektörlerin zor bir dönem yaşadığını belirten Özer, "Herşeye rağmen fuarlarımızı iptal etmeyip inadına devam ettirerek hedeflerimize ulaşmak için biraz önce saydığımız ülkeleri de ekleyerek fuarımızı büyütmeye çalıştık" diye konuştu.

OTEL LOBİSİNDEN 40 BİN METREKAREYE

Çeyrek asır önce bir otel lobisinde başlayan, bugün 40 bin metrekare salonlara taşınan ve Türk turizmi açısından önemli bir fuar olduğunu anlatan Vali Karaloğlu, "Dünyanın konjonktürel olarak yaşadığı bir bunalım sürecinden geçiyoruz. Sadece Antalya değil, dünyanın birçok ülkesi turizmde sıkıntı yaşıyor ama dünyanın bu buhrandan çıkmasının yolu da turizm. Çünkü turizm barışın sembolüdür ve dünya milletlerini birbirine yaklaştıran, ilişkileri güçlendiren turizm sektörüdür. İnsanlar farklı ülkelere daha çok seyahat etmeli ve dost olmalı. Dünyanın bugünkü sıkıntılı döneminden çıkması için inadına turizm denilmelidir" dedi.

ÖLÜ SEZONDA FUAR VE KONGRE TURİZMİ

Hotel Ekipmanları Fuarı'nın sektörün en son geldiği noktayı görme, sektördeki yenilikleri keşfetme açısından önemli olduğunu belirten Vali Karaloğlu, yeni ürünler, işbirlikleri ve inovatif ürünlerin burada yakalanması için turizm ve konaklama sektörü açısından önemli olduğunu söyledi. Antalya'nın dünyanın en önemli turizm destinasyonu ve en çok yatağı barındıran kaliteli otellerin bulunduğu şehirlerinden biri olduğuna dikkat çeken Vali Karaloğlu, "İnsanlara 'Neden Antalya' sorusunun cevabını da bulmamız lazım. Sadece sahil ve oteller olmamalı. Fuar ve kongre turizmi de olmalıdır. Ölü sezon denilen kış aylarını fuar ve kongre turizmiyle güçlendirebiliriz" diye konuştu.

BU SENE DAHA İYİ OLACAK

Ülkemizin bugünlerde en çok ihtiyacı olan etkinliklerin böylesi fuarlar olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise "Bu senenin geçen seneden daha iyi olacağı düşüncesindeyim. 2016 zor bir seneydi, buna rağmen 6.5 milyon turist ağırladık. Bu sorunlar başka ülkelerde yaşansaydı bırakın 6.5 milyonu, 6 turisti bile zor bulurlardı. Hükümetimizin uçak ve diğer destekleriyle geç de olsa toparlanma süreci yaşadık. Bu fuara 40'lar civarı bir rakamla başladığımızı hatırlıyorum. Bugün 300'ün üzerinde markanın katıldığı bir fuardan bahsediyoruz ve artık ANFAŞ'ın salonlarına sığmıyor. ANFAŞ da kapalı mekan kapasitesini yüzde 100, 20 binden 40 bin metrekareye çıkardı. Açık alanla düşünüldüğünde 60 bin ve inşallah ANFAŞ'ı 80 bin m2'lere yükseltmek için çalışıyoruz ve bunu da başaracağız" dedi.

MEVSİMSELLİK SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ FUARLAR

Antalya'nın yurtiçi ve yurtdışından misafirin ağırlandığı Türkiye'nin en önemli şehri olduğunu vurgulayan Akdeniz Turistik Otel ve İşletmecileri Birliği Başkanı Erkan Yağcı, 'ANFAŞ 28 yıldır Türkiye ve Antalya turizmine bu fuarla önemli katkılar sağlamaktadır. Bu fuarlar yapıldığı şehre tanıtım anlamında ve Antalya otelciliğinin gelişmesi adına ciddi katkı sağlamaktadır. İkincisi turizmin evrensel sorunu var ve mevsimsellik sorunu diyoruz. Mayıs- Ekim arasında yoğun bir dönem geçerken diğer aylar ise düşük sezon. Bu düşük sezonda ziyaretçi trafiği yaratılması, ekonomiye katkı sağlanması ve mevsimsellik sorununun çözülmesi açısından bu fuarları çok önemsiyoruz" dedi.

Hotel Ekipmanları Fuarı'nın bütün turizm sektörü için oldukça önemli olduğuna dikkati çeken Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, "İnşallah bu fuar döneminde çok güzel işbirliği anlaşmaları imzalanır. POYD olarak tüm yöneticilerimizin, üyelerimiz ve çalışanlarımızın buraya katılması için çağrıda bulunduk" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Turizmciler, Antalya'daki 'Hotel Equipment'ta Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Başakşehir'de Kedi Öldüren Sanığın Cezasına İtiraz Edildi
    11:35 Başakşehir'de Kedi Öldüren Sanığın Cezasına İtiraz Edildi

    Başakşehir'de sitenin asansöründe bir kedinin öldürülmesi suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası alan sanığın cezasının az olduğu gerekçesiyle savcılık tarafından itiraz edildi. Savcılık, sanığın eyleminin canavarca hisle ve eziyet çektirerek gerçekleştirildiğini belirterek, daha ağır bir ceza verilmesi gerektiğini savundu. İtiraz dilekçesinde, temel cezanın belirlenmesinde yanılgıya düşüldüğü ve sanığın tutuklanması talep edildi.

  • Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor
    11:34 Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor

    Bilecik Toplum Destekli Polislik ekipleri, dolandırıcılık ve iletişim yoluyla dolandırıcılık konularında vatandaşları bilgilendirmek için çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Ayrıca, ekipler Toplum Destekli Polislik hizmetleri hakkında da bilgi vererek, halkın yanında olduklarını ve güvenli bir gelecek için çalıştıklarını vurguladı.

  • Denizli'de motokuryenin ölümüne neden olan sürücü aranıyor
    11:33 Denizli'de motokuryenin ölümüne neden olan sürücü aranıyor

    Denizli'de siparişi teslim etmeye giderken hatalı sollama yapan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden motokuryenin ölümüne neden olan sürücü, her yerde aranıyor. Kazanın ardından olay yerinden kaçan ve kısa bir süre sonra yakalanan araç sahibi kadının, kaza anında yolcu konumunda bulunduğu öğrenildi.

  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde iftar yemeği düzenlendi
    11:33 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde iftar yemeği düzenlendi

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde akademik ve idari personel bir araya gelerek iftar yemeği programı düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, katılımcılara teşekkür ederek ramazanın birlik ve beraberlik içinde geçmesi dileğinde bulundu.

  • Çorum'da 4 araç sürücüsüne 58 bin TL ceza
    11:31 Çorum'da 4 araç sürücüsüne 58 bin TL ceza

    Çorum'da polis ekiplerince yapılan denetimlerde 4 araç sürücüsüne 58 bin 400 TL para cezası uygulandı. Çakar kullandığı tespit edilen bir otomobil ile trafik güvenliğini tehlikeye sokan 3 araç ve 1 motosiklete toplamda 58 bin 400 lira ceza uygulandı.

  • Gaziantep'te kara yolu kenarında bir kadın silahla öldürüldü
    11:31 Gaziantep'te kara yolu kenarında bir kadın silahla öldürüldü

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının silahla öldürüldüğü tespit edildi. Kimliği belirlenemeyen kadının cesedi otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Samsun'da bir kafede kumar oynayanlara para cezası
    11:30 Samsun'da bir kafede kumar oynayanlara para cezası

    Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan bir kafede kumar oynandığı tespit edilerek, 7 kişiye para cezası kesildi. İş yeri sorumlusu da gözaltına alındı. İş yerinde yapılan aramada kumar oynamada kullanılan gereçler ve 18 bin 650 lira ele geçirildi.

  • Adana'da Bar Operasyonunda 25 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
    11:30 Adana'da Bar Operasyonunda 25 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

    Adana Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir barda bulunan ruhsatsız silahlarla ilgili operasyon düzenledi. Operasyonda 7 tabanca ve 18 av tüfeği ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement