Antalya'ya Portakal Görünümlü Yeni Yat Limanı - Son Dakika
Yerel

Antalya'ya Portakal Görünümlü Yeni Yat Limanı

Antalya'ya portakal görünümünde yeni bir yat limanı yapılması planlanıyor.

24.05.2015 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'ya portakal görünümünde yeni bir yat limanı yapılması planlanıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, Antalya'nın Muratpaşa ilçesi açıklarında yapılması planlanan Altın Portakal Yat Limanı ve Lara bölgesinde planlanan kruvaziyer limanı için yer tespiti çalışmalarında bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz, Deniz ve İçsular Genel Müdürü Mehdi Gönülalçak ile Bölge Müdürü İlker Çelik'ten oluşan heyet tarafından yapılan çalışmaların, yer belirleme, etüd ve fizibilite projelerine altyapı oluşturacağı bildirildi.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın Antalya için yeni projeleri açıkladığı lansmanda ilk kez görücüye çıkan yat limanı, Antalya'nın simgesi olan portakal şeklinde tasarlandı ve ismi de Altın Portakal Yat Limanı olarak belirlendi.

Dubai'deki yat limanından esinlenerek hazırlanan tasarıma göre, yeni yat limanı havadan bakıldığında portakal tasarımı görülecek. Limanın kara ile bağlantısı sadece yoldan ibaret olacak.

Altın Portakal Yat Limanı için bin 400 yat bağlama kapasitesi planlandı. Dubai'deki benzeri ile en önemli farkın ise üzerinde yerleşim alanı olmaması. Liman sadece yat bağlama alanı olarak kullanılacak, üzerinde yapılaşma olmayacak.

Altın Portakal Yat Limanı dışında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Antalya için Manavgat'da bir yat limanı, Lara ve Demre'de de kruvaziyer limanları projesi bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'ya Portakal Görünümlü Yeni Yat Limanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement