Antalya Yaşa Sen Anne' Prömiyer Yaptı - Son Dakika
Güncel

Antalya Yaşa Sen Anne' Prömiyer Yaptı

Antalya Yaşa Sen Anne\' Prömiyer Yaptı

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nce (ANTDOB), 'Yaşa Sen Anne' adlı komik opera eserini sahneledi.

10.04.2016 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nce (ANTDOB), 'Yaşa Sen Anne' adlı komik opera eserini sahneledi. 2 perdelik eserin prömiyeri Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Gaetano Donizetti'nin 'Viva la Mamma' olarak bilinen eseri sahneye 'Yaşa Sen Anne' ismiyle yansıtıldı. Opera eserinde, Rimini Tiyatrosu'nda dünya prömiyeri yapılacak olan Rumulus ve Ersilia Operası'nın provasında yaşananlar konu edildi, bir operanın hazırlanış öyküsü opera diliyle dillendirildi.

ESER, KOMİK OPERA TÜRÜ

Geleneksel 'tiyatro içinde tiyatro türünün' ilgi çekici örneklerinden olan ve içeriğiyle komik opera türünün başarılı örnekleri arasında yer alan 'Yaşa Sen Anne'de, 'Corilla Santinechi' rolünü Aslı Ayan, Ceren Aytekin, 'Stefano' rolünü de Onur Alpaslan, Ümit Burak Tekinay üstlendi. Meriç Karataş, Serap Işık 'Luigia Boschi', Umut Tarık Akça-Serhat Konukman 'Agata', Gülçin Gültekin-Pınar Tekol 'Dorotea Caccin', Devrim Demirel-Göksay Yaran 'Guglielmo Antolstoinolonoff', Şafak Güç-Mehmet Ali Tutar 'Vincenzo Bizcroma-Orazio Preospero', Toygarhan Atuner-Mehmet Ali Tutar 'Impresario' rollerinde sahneye çıktı.

GÜLDÜRDÜ, NEŞELENDİRDİ

Melih Öztürk'ün sahneye koyduğu, koreografisini Kürşat Kılıç'ın hazırladığı 'Yaşa Sen Anne', izleyenlere zaman zaman kahkaha attırdı. Librettosu Simeone A. Sografı'ya ait eserde orkestrayı Tuglio Gaglıardo ile Ömer Yöndem, ANTDOB Korosu'nu Mahir Seyrek yönetti. Dekor uyarlamasına Ömer Gündüz, kostüm uyarlamasına Zekiye Şimşek, ışık tasarımına da Mustafa Eski imza attı.

İZLEYİCİ ARYAKTA ALKIŞLADI

Sahne dekoru, kostüm ve ışık efektleriyle de göz kamaştıran 'Yaşa Sen Anne' ayakta uzun uzun alkışlandı. Eserde rol alan opera ve bale sanatçıları, eserin hazırlanışına emeği geçenler sahnede el ele tutuşup izleyenleri selamladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Yaşa Sen Anne' Prömiyer Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement