Antalya Yeni Dev Adamlar Yetişiyor - Son Dakika
Güncel

Antalya Yeni Dev Adamlar Yetişiyor

Antalya Yeni Dev Adamlar Yetişiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği basketbol okulunda 6- 16 yaş arası 350 sporcuya, 12 antrenörle eğitim veriliyor.

25.08.2015 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği basketbol okulunda 6- 16 yaş arası 350 sporcuya, 12 antrenörle eğitim veriliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi açtığı basketbol kursları geleceğin dev adamlarını yetiştiriyor. Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen basketbol okulları, Muratpaşa, Kepez, Döşemealtı, Aksu ilçelerinde 5 ayrı salonda devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Okulları Genel Koordinatörü Gülhan Öztürk, alt yapı oluşturarak sonraki yıllarda çocuklarla birinci lige çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

Antalya'nın doğusundan batısına tüm ilçeleri dolaşarak daha önce basketbolla tanışmayan yetenekli çocukları bulduklarını anlatan Öztürk, eğitim verilen çocuk sayısını arttırdıklarını dile getirdi. Spor okulunda ekonomik durumları iyi olmayan çocuklara ayakkabı, çorap, tişört, çanta, top gibi malzeme yardımı yaptıklarını kaydeden Öztürk, erkeklerde, genç, yıldız, küçük, Minik-A, Minik-B ile kızlarda yıldız, küçük ve minik kategorilerinde takım oluşturmayı hedeflediklerini anlatı.

Basketbol okulu sporcusu 9 yaşındaki Konukhan Konuk da kursta güzel zaman geçirdiğini belirtti. Üç aydır basketbol eğitimi aldığını belirten Konuk, "Koçlarımızın verdiği eğitim ile turnikeler atıyor, açma-germe ve maç yaparak kendimizi geliştiriyoruz. Kaslarımın gelişmesiyle rahatlıkla şut atabiliyorum. Gelecekte profesyonel bir sporcu olarak büyük takımlarda oynayıp başarılı bir basketbolcu olmak istiyorum. Bu amacımda emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Yeni Dev Adamlar Yetişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement