Antalya Ziçev, Expo 2016 Antalya'da Eğlendi - Son Dakika
Güncel

Antalya Ziçev, Expo 2016 Antalya'da Eğlendi

Antalya Ziçev, Expo 2016 Antalya\'da Eğlendi

Ziçev, EXPO 2016 Antalya'da eğlendiZihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Antalya Şubesi'nde eğitim gören 35 zihinsel engelli birey, öğretmenleriyle Expo 2016 Antalya sergi alanını ziyaret etti.

20.07.2016 23:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziçev, EXPO 2016 Antalya'da eğlendi

Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Antalya Şubesi'nde eğitim gören 35 zihinsel engelli birey, öğretmenleriyle Expo 2016 Antalya sergi alanını ziyaret etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın işbirliğiyle gerçekleştirilen ziyarette Turkcell Expo Kulesi önünde bulunan giriş kapılarında karşılanan ZİÇEV grubu, daha sonra buggyler ile alanı gezdi. Çevreyi büyük hayranlıkla izleyen grup, daha sonra bitki heykellerin bulunduğu alanda 'Ağaç diken adam' figürü önünde toplu fotoğraf çektirdi.

ZİÇEV'den gelen grubun bir sonraki durağı ise Torku Çocuk Adası oldu. Grubu burada bando eşliğinde Expo 2016 Antalya'nın maskotları Ece-Efe ile animasyon ekibi karşıladı. Bandonun çaldığı şarkılar eşliğinde eğlenen ve dans eden zihinsel engelliler, maskotlarla fotoğraf çektirdi. ZİÇEV'in Lokomotif Band Ritm Grubu'nda görev alan özel çocuklar daha sonra bandonun trampetlerini alarak hünerlerini sergiledi.

Zihinsel engelli bireyler Torku Çocuk Adası içerisinde yer alan konsept grup çalışmalarına da katıldı. Boyama yapan, maden arama istasyonunda taş arayan ve eğlenceli bilim dünyası çalışmasına katılan zihinsel engelli bireyler çok eğlendiklerini ve keyifli bir gün geçirdiklerini dile getirdi.

Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Antalya Şubesi Müdürü Şelale Öncül kendilerine Expo 2016'yı gezme imkanı verdiği için Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Expo 2016 Antalya Ajansı'na teşekkür etti. Expo 2016'nın çok güzel ve emek harcanmış bir yer olduğunu söyleyen Öncül, "Şu an çocuklarımız çok mutlular. Burası çok güzel bir yer. Gönüllülerimiz harika" dedi. Bu tür etkinliklerin zihinsel engelli bireyleri toplumla kaynaştırmak açısından da son derece önemli olduğuna dikkat çeken Öncül, "Dört duvar eğitimin dışına çıkmak istiyoruz biz onlarla birlikte. Onları topluma kazandırmak istiyoruz. O yüzden bizim için buraya gelmek çok önemliydi" diye konuştu.

ZİÇEV'den gelen grup Torku Çocuk Adası'nın ardından THY Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezini gezdi. Türkiye'nin ilk Expo'su olma özelliği taşıyan, 'çiçek ve çocuk' temasıyla 23 Nisan'da kapılarını açan Expo 2016 Antalya, 30 Ekim'e kadar ziyarete açık kalacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Ziçev, Expo 2016 Antalya'da Eğlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beyşehir'deki Gıda İşletmeleri Denetlendi
    18:01 Beyşehir'deki Gıda İşletmeleri Denetlendi

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde, gıda üretimi ve satışı yapan işletmeler denetime tabi tutuldu. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı gıda kontrol görevlileri, Ramazan Bayramı sonrasında da gıda güvenliğine yönelik denetimlerini sürdürdü. Denetimlerde işletmelerin hijyen ve ürün saklama şartları kontrol edilerek, satışı yapılan ürünlerin son kullanma tarihleri ve kullanılan aletlerin uygunluğu incelendi. Vatandaşlar, herhangi bir sorunla karşılaştıklarında Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait 174 Alo Gıda hattını arayabilecekler.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştü
    17:59 Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştü

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinin hazırlıkları, ticaret ve savunma sanayi konuları ele alındı. PKK/YPG ve FETÖ ile mücadelede Türkiye'nin beklentisi ABD tarafına bir kez daha iletildi.

  • Silifke'de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda öğrencilere ödüller verildi
    17:59 Silifke'de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda öğrencilere ödüller verildi

    Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilkokul ve ortaokullar arası şiir yazma ve resim yapma yarışması düzenledi. Göksu Deltası'nda sürdürülebilir tarım için düzenlenen yarışmaya ilkokul ve ortaokul öğrencileri katıldı. Silifke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Törene, Silifke Kaymakamı, İl Tarım ve Orman Müdürü, Silifke Belediye Başkanı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

  • Adıyaman Valisi Besni'deki Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatını İnceledi
    17:58 Adıyaman Valisi Besni'deki Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatını İnceledi

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Besni ilçesinde yapımı devam eden yarı olimpik kapalı yüzme havuzu inşaatını inceleyerek bilgi aldı. Vali Varol, tamamlandığında sporculara, öğrencilere ve Besni halkına hizmet verecek olan tesisin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

  • Mersin'in Tarsus ilçesinde Turizm Haftası etkinliği düzenlendi
    17:58 Mersin'in Tarsus ilçesinde Turizm Haftası etkinliği düzenlendi

    Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Tarsus Müzesi önünde gerçekleştirilen etkinlikte turizmin dünya barışına hizmet ettiğini vurguladı. Tarsus'un tarihi ve turistik potansiyelinin önemine dikkat çekildi. Etkinlikte halk oyunu gösterisi ve eski Tarsus fotoğraflarından oluşan sergi de yer aldı.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: YSK'ya olan güvenimizi yitirmek istemiyoruz
    17:54 Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: YSK'ya olan güvenimizi yitirmek istemiyoruz

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, YSK'ya olan güvenin korunması ve muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yeni anayasa tartışmalarına da açık olduklarını belirtti.

  • SAMDOB, Samsun Müzesi'nde Türk Bestecileri ve Şarkıları Konseri Düzenledi
    17:53 SAMDOB, Samsun Müzesi'nde Türk Bestecileri ve Şarkıları Konseri Düzenledi

    Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun Müzesi'nde 'Türk Bestecileri ve Şarkıları' konseri düzenledi. Konserde, birçok Türk şarkısı seslendirildi ve sanatseverler tarafından ilgi gördü.

  • Yiyecek ve İçecek Satılan Yerlerde KDV Oranı Artacak
    17:46 Yiyecek ve İçecek Satılan Yerlerde KDV Oranı Artacak

    Gelir İdaresi Başkanlığı, Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin taslağını yayınladı. Buna göre; yiyecek ve içecek satılan yerlerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde 20'ye çıkartılacak.


Advertisement