Antalyalı Bin 40 Çanakkale Şehidi İçin Fidan Dikilecek - Son Dakika
Güncel

Antalyalı Bin 40 Çanakkale Şehidi İçin Fidan Dikilecek

Antalyalı Bin 40 Çanakkale Şehidi İçin Fidan Dikilecek

Çanakkale Savaşında şehit düşen Antalyalı bin 40 şehit için Akdeniz Üniversitesinde orman oluşturulacak.

07.01.2015 16:56  Güncelleme: 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen Antalyalı 1040 şehit için Akdeniz Üniversitesi'nde orman oluşturulacak. Her şehit için 1 fidan dikilecek.

Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yıldönümü nedeniyle Antalya'da 6 ay devam edecek bir proje başlatıldı.

Projeyle ilgili protokolün imza töreni, Bayındır Mahallesi'ndeki valilik binasında imzalandı. Proje paydaşlarıyla birlikte gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Vali Muammer Türker, Çanakkale Savaşı'nın anlamı üzerine ülke genelinde çeşitli etkinlikler yapılacağını söyledi. Çanakkale muharebelerinin bir toplumun var oluş destanı olduğunu anlatan Türker, bu savaşlarda 250 bin civarında şehit verildiğini, bu şehitlerden 1040'ının Antalya'dan olduğunu söyledi. Çanakkale'yi yeni nesillere hatırlatmak amacıyla Antalya'da da böyle bir projeyi gerçekleştirdiklerini söyleyen Türker, projeye destek veren paydaşlara da teşekkür etti.

Antalya Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Süleyman Uysal da projeyle ilgili bilgi verdi. Uysal, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında Antalya olarak Çanakkale'yi, Çanakkale şehitlerini ve Çanakkale cephesinde Antalya'nın vermiş olduğu şehitleri hakkıyla anmak amacıyla 'Çanakkale'de bin şehit, Antalya'da bin yürek' projesini hazırladıklarını söyledi. Milli Savunma Bakanlığı Arşiv Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalarda Çanakkale Savaşı'nda Antalya'dan 1040 şehidin tespit edildiğini açıklayan Uysal, 'Projemiz kapsamında 1040 şehidimiz Kuran hatimleri, akademik çalışmalar, sosyal ve kültürel etkinliklerle anılacak" dedi.

6 AYLIK PROJEDE NELER VAR

Proje kapsamında Antalya'nın 1040 şehidi için 1040 hatim okutulacağını, konferanslar, sunumlar, gösteriler yapılacağını anlatan Uysal, ayrıca Çanakkale temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenleneceğini açıkladı. Proje kapsamında Çanakkale Savaşı'nı anlatan fotoğraf sergisinin de açılacağını belirten Uysal, 'Bir diğer etkinlik ise Akdeniz Üniversitesi bahçesinde 'Çanakkale Şehitleri Ormanı' oluşturulması. Orman 23-29 Mart tarihleri arasında, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü tarafından kampüs içerisinde oluşturulacak. Antalya'nın tüm Çanakkale şehitleri adına hazırlanmış 1040 adet künye fidanlara takılacak" dedi.

Uysal, etkinlik kapsamında Çanakkale'ye geziler yapılacağını da belirterek, projenin haziran ayında sona ereceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalyalı Bin 40 Çanakkale Şehidi İçin Fidan Dikilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement