Antalyalılar Göktaşı Yağmurunu İzledi - Son Dakika
Yerel

Antalyalılar Göktaşı Yağmurunu İzledi

Antalyalılar Göktaşı Yağmurunu İzledi

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi ve Akdeniz Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, Konyaaltı Plajında toplanan vatandaşlar, meteor yağmurunu görme şansı yakaladı.

13.08.2014 00:51  Güncelleme: 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) ve Akdeniz Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte bir araya gelen çok sayıda vatandaş, hem göktaşı yağmurunu izledi hem de uzmanlardan gökbilimi hakkında bilgi aldı.

Antalya'da gündüzleri yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlayan Konyaaltı Plajı, bu gece gökyüzü tutkunlarını ağırladı. Plajda havlularını sererek gökyüzünü seyreden vatandaşlar, ışık kirliliğine rağmen ara ara görünen göktaşlarını heyecanla izledi.

Vatandaşlar, sahilde kurulan teleskoplardan da Ay ve Satürn'ü gözleme şansı yakaladı.

TUG'da Başuzman ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astromoni ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Esenoğlu da megafonla sahildeki vatandaşlara göktaşı yağmuru hakkında bilgi verdi.

Esenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılın belirli dönemlerinde meydana gelen göktaşı yağmurunun gözlenmesi için etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Konyaaltı sahilinde düzenledikleri etkinliğe çok sayıda katılım olduğuna dikkat çeken Esenoğlu, vatandaşların 100'ün üzerinde göktaşını hareket halinde görme şansı yakalayabileceklerini ifade etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalyalılar Göktaşı Yağmurunu İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement