Antalyaspor'da Başkanlık Krizi - Son Dakika
Spor

Antalyaspor'da Başkanlık Krizi

Antalyaspor\'da Başkanlık Krizi

Spor Toto Süper Lig'den PTT 1. Lig'e düşen Antalyaspor’da gelecek sezonun yönetimi şekillendirilmeye çalışıyor.

27.05.2014 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'den PTT 1. Lig'e düşen Antalyaspor'da gelecek sezonun yönetimi şekillendirilmeye çalışıyor. Bu kapsamda Antalyaspor'un eski yönetici ve futbolcuları ortak bir çözüm bulabilmek için toplantı düzenledi.

Antalya Futbol Dostları Derneği, 'Antalyaspor Sahipsiz Değildir' sloganıyla eski yönetici ve futbolcuları Antalya Kent Konseyi'nde bir araya getirdi. Yaşlısı genci Antalyaspor'un neden bu konuma geldiği ve gelecek adına yapılması gerekenleri ele aldı. Toplantıya katılanlar arasında Antalyaspor'da yıllar önce şampiyonluk yaşamış Göksel Kırıkoğlu, Rauf Kolancı, Mehmet Özkul, Orhan Ozan, Metmet Uğurlu, Orhan Kapucu, Kadri Arıkan ve Ayhan Yakar gibi futbolcular da yer aldı. Toplantıda konuşan Antalyaspor Divan Kurulu Başkanı Dündar Uluğkay, kırmızı-beyazlı takımın zor bir yıl ve zor bir dönem geçirdiğini söyledi. Antalya'nın sahip olduğu imkanlar bakımından Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu kaydeden Uluğkay, sıkıntıların üstesinden geleceklerine inandıklarını ama geçmişteki hataların bir daha yapılmaması gerektiğini altını çizdi.

ULUĞKAY: "TAKIMIN ŞEHİRLE İÇ İÇE OLMASI LAZIM"

Antalyaspor'un önünde sancılı bir dönem olduğunu ifade eden Uluğkay, "Bundan sonra ne yapabiliriz, bunu konuşmalıyız. Dernek üyesi olmayan bir kulübün tribünlerini doldurması imkansızdır. Şu an derneğin yaklaşık 200 üyesi var bu sayının acil olarak 5-6 bini bulması lazım. Takımın şehirle iç içe olması gerekiyor. Burada ikili ilişkilerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. 1986 yılında şampiyonluk kupasını kaldırdığımızda tribünlerimiz tıklım tıklım doluydu. Birlik ve beraberliği sağlamamız durumunda biz 33 bin kişilik yeni stadyumumuzu bile doldurabiliriz. Bunlar yeni gelen yönetimle çözülebilir. Profosyonel kulüp, profesyonelce yönetilmelidir" dedi.

Antalyaspor'u yeniden planlanmasını istediklerini belirten Uluğkay, yeni bir takımın oluşması için tüm şehrin taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi. Bu sezon süper lige hemen çıkmaları gerektiğini vurgulayan Uluğkay, "Çıkamazsak, orada kalıcı olabiliriz. Yeni yönetim halk ve tribünle entegre olmalıdır. Gelen teknik direktörün yardımcısı mutlaka Antalya'dan olmalıdır" şeklinde konuştu.

PEKER: "KULÜBÜN SPORTİF DİREKTÖRE İHTİYACI VAR"

Antalyasporlu eski yöneticilerinden Sedat Peker ise kendisinin de geçmişte takımı çok sıkıntılı bir dönemde devraldığını hatırlattı. Antalyaspor'un her zaman sıkıntı yaşadığını kaydeden Peker, "Yöneticiler ve teknik direktörler gelip gidebilir. Ancak kulübün bir sportif direktöre ihtiyacı var. Çünkü her her gelen gidenden sonra takımın her şeye sıfırdan başlaması büyük hata. Bu sorunun bir an evvel çözülmemesi durumunda kulübün her değişimde her şeye sıfırdan başlayacak ve yeniden kaybedecek" ifadelerini kullandı.

KAPUCU: "ALT YAPIDAN OYUNCU YETİŞMEZSE GÜNLÜK BAŞARI OLUR"

Eski teknik direktörlerden Orhan Kapucu da Antalyaspor'un önce Antalya'nın takımı olması gerektiğini işaret ederek, şunları söyledi:

"Her gelen yönetimin dışarıdan teknik adam alıp geliyor. O teknik direktör kendi ekibiyle geliyor. Antalya'dan kimse takımın içine yer almıyor. Takım şehirden uzaklaşıyor. Alt yapıdan oyuncu yetişmezse günlük başarı olur, geleceğe bakılmaz. Ne zaman Antalyaspor'un kendi öz evlatları oynadığı zaman, o zaman Antalya stadyumu dolar. Antalyaspor'un bizim olması için önce bizim çocuklarımız futbolun içinde olması gerekiyor Antalyaspor'a kimse inanmıyor şehrin takımı olduğuna."

Antalya Ticaret Borsası eski başkanı Nurettin Utku ise, Antalya'ya sahip çıkmanın genel kuruldan başladığını, bu sezon sadece Antalyaspor'un küme düştüğünü önemli olanın Antalya'nın küme düşmemesi gerektiğini belirtti.

Ev sahibi Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt da kapılarının her zaman Antalyasporlu eski yöneticilere ve oyunculara açık olduğunu istedikleri her zaman konseyde toplantı yapabileceklerini kendi üzerilerine düşen bir şey olması durumunda da yardım edeceklerini vurguladı.

Öte yandan Antalyaspor Kulübü'ne başkan adayı olmak için başvuru yapanın olmadığı bildirilirken, kırmızı-beyazlı ekibin yaklaşık 40 milyon liraya yakın borcunun olduğu belirtildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Antalyaspor'da Başkanlık Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement