Antalyaspor ile Medipol Başakşehir Süper Lig'de 12. Randevuda - Son Dakika
Spor

Antalyaspor ile Medipol Başakşehir Süper Lig'de 12. Randevuda

Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısının ilk haftasında pazar günü sahasında Medipol Başakşehir’i ağırlayacak Antalyaspor, hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.

16.01.2016 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısının ilk haftasında pazar günü sahasında Medipol Başakşehir'i ağırlayacak Antalyaspor, hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı. Kırmızı-beyazlılarla Medipol Başakşehir toplamda 21, Spor Toto Süper Lig'de ise 12. kez karşılaşacak.

TOPLAMDA 20 KEZ KARŞILAŞTILAR

Spor Toto Süper Lig'de 17 hafta sonunda 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 da yenilgi alarak 21 puanla 11. sırada yer alan Antalyaspor, sezonun ikinci yarısının ilk maçında sahasında Medipol Başakşehir'i ağırlayacak. Antalyaspor ile İstanbul Başakşehir ilk kez 2002-2003 yılında PTT 1. Lig'de karşı karşıya geldi. İki takımın ilk kez karşılaştığı ve Antalya'da oynanan mücadeleyi kırmızı-beyazlı takım 2-1 galip tamamladı. Antalyaspor ile Başakşehir PTT 1. Lig'de 8, Spor Toto Süper Lig'de 11 ve bir kez de Kızılcahamam Kupası'nda olmak üzere toplamda 20 kez karşı karşıya geldi. İki takım en son sezonun ilk yarısında İstanbul'da karşılaşırken mücadeleden kırmızı-beyazlılar 3-2 galip ayrılmıştı.

ANTALYA'DA KIRMIZI-BEYAZLILAR ÜSTÜN

Antalyaspor ile Medipol Başakşehir toplamda 20 kez karşı karşıya gelirken, Antalyaspor bu maçlarda 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 yenilgi aldı. İki takım Süper Lig'de 11 kez karşılaşırken kırmızı-beyazlılar bu maçlarda 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 de yenilgi aldı. 20 maç sonunda Antalyaspor, İstanbul temsilcisine 21 gol atma başarısı yakalarken, Başakşehir ise kırmızı-beyazlılara 24 gol ile karşılık verdi. Antalya'da oynanan 9 maçta ise kırmızı-beyazlıların üstünlüğü göze çarpıyor. 9 maç sonunda Antalyaspor, 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

EN FARKLI GALİBİYET İSTANBUL TEMSİLCİSİNDEN

Antalyaspor ile Medipol Başakşehir arasında oynanan 20 maç sonunda 90 dakika sonunda en farklı skoru 4-0 ile 2011-2012 sezonunda İstanbul'da oynanan maçta Başakşehir elde etti. İstanbul ekibine 4 farklı galibiyeti Eren Aydın, Doka, Tevfik Köse ve Edin Visca attığı gollerle getirdi. İki takım arasında en çok golün atıldığı maçlar ise 2003-2004, 2015-2016 sezonunun ilk yarısında oynanan 3-2'lik maçlarda alınan skorlar oldu. Toplamda 5 golün atıldığı bu iki maç aralarında oynanan ve en çok golün atıldığı maçlar olarak kayıtlara geçti.

EN ÇOK 1-0 VE 2-1'LİK SKORLAR

Antalyaspor ile İstanbul temsilcisi Medipol Başakşehir arasında en çok skor 6 maç ile 1-0 olarak istatistiklere yansıdı. İki takım arasında 5 maç 2-1, 3 maç 1-1, 2 maç 0-0 ve 3-2, 1'er maçta 3-1 ve 4-0 sona erdi.

CELUSTKA CEZALI, LAZAREVİÇ VE DİEGO ANGELO SAKAT

Antalyaspor'da zorlu maç öncesi Trabzonspor maçında çift sarı kartla oyundan atılan ve 4 sarı kartla cezalı duruma düşen Celustka, kırmızı kart cezasını Türkiye Kupası'nda oynanan Giresunspor maçında tamamlarken, sarı kart cezasını ise Medipol Başakşehir maçıyla tamamlayacak. Kırmızı-beyazlı takımda sakatlıkları bulunan Diego Angelo ve Lazareviç ise Başakşehir maçında oynayamayacak.

ETO'O VE 4 OYUNCU CEZA SINIRINDA

Antalyaspor'da 5 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. 3'er sarı kartı bulunan Sakıb Aytaç, Zeki Yıldırım, Samuel Eto'o, Celustka ve M'billa Etame, Spor Toto Süper Lig'de oynanacak maçlarda görecekleri ilk sarı kartla cezalı duruma düşecekler. Antalyaspor'un Kamerunlu süper starı Samuel Eto'o, 9. hafta oynanan Beşiktaş maçında gördüğü sarı kartla ceza sınırına yaklaşmasına rağmen daha sonra oynadığı 8 maçta kart görmedi.

GOL UMUDU ETO'O

Antalyaspor'un sezon başında İtalya'nın Sampdoria takımından transfer ettiği Kamerunlu dünyaca ünlü golcü oyuncusu Samuel Eto'o, 17 hafta sonunda attığı 13 golle krallıkta Beşiktaşlı Mario Gomez ile zirveyi paylaşıyor. Eto'o ve Mario Gomez'i 11 golle Akhisar Belediye'den Rodagella ve 9'ar golü bulunan Çaykur Rizesporlu Kweuke ve Osmanlıspor'dan Ndiaye takip ediyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Antalyaspor ile Medipol Başakşehir Süper Lig'de 12. Randevuda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı
    12:58 Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı

    Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi Spor Kulübü (KUŞADANS), Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun Aydın'da düzenlediği yarışmada büyükler ve minikler kategorisinde 3 kupa birden kazandı.

  • Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın iddialarıyla ilgili açıklama
    12:44 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın iddialarıyla ilgili açıklama

    Beşiktaş Futbol Takımı Genel Koordinatörü Samet Aybaba, teknik direktör arayışlarını sürdüren siyah-beyazlılarla adı sıkça anılan Sergen Yalçın hakkında açıklamalarda bulundu. Aybaba, "Sergen Yalçın ile şu an için bir görüşme olmadı. Sergen, şu anda takım çalıştırıyor. Bu durum, etik olarak da doğru olmaz" dedi.

  • Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'ya destek çağrısı yapıyor
    12:31 Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'ya destek çağrısı yapıyor

    Ünlü şarkıcı Lara, pazar günü Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşı karşıya gelecek Kırıkkalegücü FSK'ya destek için taraftarlara 'stadyuma bekliyoruz' çağrısı yaptı. Lara, 'Haydi Kırıkkalem, bu pazar herkesi Başbınar Stadyumu'na bekliyoruz' dedi.

  • Karşıyaka'nın hücum oyuncuları gol katkısı sağlıyor
    12:29 Karşıyaka'nın hücum oyuncuları gol katkısı sağlıyor

    TFF 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Karşıyaka'nın hücum oyuncuları Enes Nalbantoğlu ve Fatih Taşdelen, takımın ligde attığı 53 golün 24'üne katkı sağladı. Karşıyaka, zirve takibini sürdürerek play-off maçları öncesinde en azından saha avantajını elde etmeyi hedefliyor.


Advertisement