Antbirlik'te Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika
Yerel

Antbirlik'te Toplu Sözleşme Sevinci

Antbirlik\'te Toplu Sözleşme Sevinci

Öz İplik-İş ile Antbirlik 160 Sayılı Serik Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifi arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlandı.

05.08.2016 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öz İplik-İş ile Antbirlik 160 Sayılı Serik Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifi arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlandı.

Antbirlik Serik Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifi'nde gerçekleşen Toplu İş Sözleşmesi imza törenine Toplu İş Sözleşmesi Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, Öz İplik-İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Kemal Sönmez ile Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban ve Antbirlik yetkilileri katıldı. İmza töreninde konuşan Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, " İmzalanan sözleşmeyle çalışanların ücret ve sosyal yardımlarında iyileştirme yapıldı. Sözleşmenin tüm çalışanlara ve sosyal taraflara hayırlı olmasını dilerim" dedi.

"Sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılması lazım"

Pamuktan başta tekstil sektörü olmak üzere birçok sanayi kolunun yararlandığını ifade eden İnanç, "Ülkemiz için bu kadar stratejik öneme sahip bir ürün olan pamukta, potansiyelin altında üretim yapılıyor. Pamuk üreticilerine devletin sahip çıkmasını istiyoruz. Açıklanan verilere göre kayıtlı işçi sayısı 13 milyon 38 bin 351 kişi. Sendikalı işçi sayısı 1 milyon 499 bin 870 kişi. 151 sendikadan sadece 55'i yüzde 1 barajını aşarak toplu sözleşme yetkisine sahiptir. Bu da demek oluyor ki, sendikalı işçilerin üçte biri toplu iş sözleşmesinden mahrumdur. Toplu iş sözleşmesi kapsamı dışındaki sendikalı işçi sayısı da giderek artmaktadır. Sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılması lazım" dedi.

"Türkiye kökü dışarda olan bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı"

15 Temmuz darbe girişimine de değinen İnanç, "Türkiye kökü dışarda olan bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Türk halkı demokrasisine sahip çıktı. Biz çalışanlar olarak artık ekonominin, istihdamın, üretimin konuşulmasını istiyoruz. Üretimin olmadığı yerde huzur, barış, diyalog, kardeşlik duyguları olmaz. Üretimin olmadığı ülkelerde sokak olayları, kaos ve gerginlik olur" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antbirlik'te Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement