Antdob'da "Fındıkkıran"I Sahnelendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Antdob'da "Fındıkkıran"I Sahnelendi

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Çaykovski'nin eseri "Fındıkkıran" balesini Antalya'da bu sezon son kez sahneledi.

07.01.2016 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Çaykovski'nin eseri "Fındıkkıran" balesini Antalya'da bu sezon son kez sahneledi.

ANTDOB tarafından, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahneye konulan, dünyaca ünlü bale toplulukları tarafından yeni yıl öncesi gösterimi başlayan "Fındıkkıran" sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Çaykovski'nin bestelediği eserin reji ve koreografisi Mehmet Balkan'a ait. Orkestra şefliğini Hakan Kalkan, sahne yönetimini Lale Balkan'ın üstlendiği eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Aydan Çınar ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor.

E.T.A. Hoffmann'ın Fındıkkıran ve Fareler Kralı öyküsünden uyarlanan eserde, Clara, yılbaşında hediye olarak amcası Drosellmayer'den kurşun bir asker (Fındıkkıran) alır. Clara'nın aldığı hediyeyi kıskanan kardeşi Fritz, Fındıkkıran'ı almak isteyince oyuncak kırılır ve Clara üzülür. Yılbaşı partisi bittiğinde tüm konuklar ayrılır. Uykusu kaçan Clara oyuncağını merak eder.

Antalya'da bu sezon son kez sahnelenen  "Fındıkkıran" balesini seyirciler bir süre ayakta alkışladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Antdob'da 'Fındıkkıran'I Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement