Antdob, "İtalya'da Bir Türk" Operasının İtalyanca Prömiyerini Yaptı - Son Dakika
Yerel

Antdob, "İtalya'da Bir Türk" Operasının İtalyanca Prömiyerini Yaptı

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) ünlü İtalyan besteci Rossini'nin 2 perdelik eseri "İtalya'da Bir Türk" operasının orijanal dilinde prömiyerini yaptı.

17.02.2015 21:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) ünlü İtalyan besteci Rossini'nin 2 perdelik eseri "İtalya'da Bir Türk" operasının orijanal dilinde prömiyerini yaptı.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde yerli ve yabancı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği operada, Napoli yakınlarındaki bir sahil kasabasında geçen aşk hikayesi anlatılıyor. Opera, rejisör Mehmet Ergüven tarafından sahneye konuldu. Oyunun orkestra şefliğini Gaetano Soliman ve Ömer Yöndem, koro şefliğini ise Mahir Seyrek üstlendi. Eserin dekoru Gürcan Kubilay, kostümü Gülay Korkut, ışığı ise Müfit Özbek imzasını taşıyor.

ANTDOB sanatçılarının yanı sıra Ankara, İstanbul ve İzmir Devlet Opera ve Bale Müdürlüğünden konuk sanatçıların da sahne aldığı, yaklaşık 2 saat süren opera sonunda izleyenler, sanatçıları uzun süre alkışladı.

Opera, 19 Şubat Perşembe 20.00 ve 21 Şubat Cumartesi 15.00'de olmak üzere iki kez daha Haşim İşcan Opera Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antdob, 'İtalya'da Bir Türk' Operasının İtalyanca Prömiyerini Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement