ANTDOB, Kasım Ayında 15 Temsil Sunacak - Son Dakika
Yerel

ANTDOB, Kasım Ayında 15 Temsil Sunacak

ANTDOB, Kasım Ayında 15 Temsil Sunacak

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Kasım ayında 4 opera, 2 operet, 2 bale, 2 müzikal, 3 konser ve 2 çocuk oyunu olmak üzere 15 temsil sahneye koyacak.

27.10.2014 14:19  Güncelleme: 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Perdelerini bu ay açan Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), kasım ayında sanatseverlerin karşısına 15 temsille çıkacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu ay 4 opera, 2 operet, 2 bale, 2 müzikal, 3 konser ve 2 çocuk oyunu olmak üzere 15 temsille izleyici karşısına çıkacak Antalya Devlet Opera ve Balesinde provalar devam ediyor.

İlk temsil olan ve bestesi Serdar Yalçın'a, librettosu Murat Göksu'ya ait "Tangopera" müzikali, 1 Kasım Cumartesi günü saat 15.00 ve 4 Kasım Salı günü saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesinde izleyici ile buluşacak.

Uğur Seyrek tarafından sahneye konulan eserde orkestra şefliğini Hakan Kalkan üstlenirken, dekor Çağda Çitkaya, kostüm Sevtaç Demirer imzasını taşıyor. Zamansız ve mekansız, kıpkırmızı bir aşk hikayesi olan Tangopera'da koro şefi Mahir Seyrek, ışık tasarımı ise Mustafa Eski'ye ait.

"Uyuyan Güzel" çocuk oyununu 3 ve 17 Kasım'da sahneleyecek Antalya Devlet Opera ve Balesi, 6 ve 11 Kasım'da "İtalyan Bestecileri Konseri", 8 ve 10 Kasım'da "Tosca" operası, 13 ve 15 Kasım'da "Otello" balesi, 18 Kasım'da "İtalya'dan Fransa'ya" orkestra konseri, 20 ve 22 Kasım'da "Herkül" operasını sanatseverlerle buluşturacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 27 Kasım'da " Paris'te bir Gece" operetinin prömiyerini gerçekleştirecek. Eser, 19. yüzyılın sonlarında Paris'in en popüler mekanlarından biri olan Metella'nın Kafe'sinde (Chez Metella) geçiyor.

"Paris'te Bir Gece'de toplumun farklı kesimlerinden gelen insanların yaşam biçimleri, aşkları, tutkuları, hayalleri, Fransız opera ve operetlerinden seçilmiş, birçoğu Türkiye'de ilk defa seslendirilen arya ve düetlerin yer aldığı şarkılarla ve danslarla anlatılıyor.

Eser, prömiyerinden sonra 29 Kasım'da tekrar sahneliyor.

Biletler Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra "www.dobgm.gov.tr" internet adresinden de temin edilebilir. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ANTDOB, Kasım Ayında 15 Temsil Sunacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement