Antdob Nisan Ayında 14 Temsille İzleyici Karşısına Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

Antdob Nisan Ayında 14 Temsille İzleyici Karşısına Çıkıyor

Antdob Nisan Ayında 14 Temsille İzleyici Karşısına Çıkıyor

Antalya Devlet Opera ve Balesi, nisan ayında opera, bale, müzikal, çocuk oyunu ve konser olmak üzere toplam 14 temsil ile izleyici karşısına çıkacak.

02.04.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi, nisan ayında opera, bale, müzikal, çocuk oyunu ve konser olmak üzere toplam 14 temsil ile izleyici karşısına çıkacak.

ANTDOB tarafından 22 nisan tarihinde P.I.Tchaikovsky'nin "Uyuyan Güzel" balesi prömiyeri gerçekleştirilecek. Orkestra şefliğini Hakan Kalkan'ın üstlendiği ve koreografisi Marius Petıpa'ya ait olan eseri Armağan Davran ve Volkan Ersoy kendi düzenlemeleri ile sahneye koyuyor. Kötü kalpli büyücünün 100 yıl uyuttuğu prensesin öyküsünü anlatan ünlü çocuk masalı Uyuyan Güzel'in kahramanları bu kez balede hayat buluyor.Eserin dekoru Nihat Kahraman, kostümleri Nursun Ünlü ve ışık tasarımı Fuat Gök imzasını taşıyor. İki perdelik bale, 25 ve 29 nisan tarihlerinde Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde tekrar sahneleyecek.

Antalya Devlet Opera ve Balesi, mart ayında prömiyerini gerçekleştirdiği "Ali Baba- 40" operasını 4, 7, 9 ve 11 nisan tarihlerinde tekrar sahneleyecek. Bestesi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Sanat Yönetmeni Selman Ada'ya ait olan ve librettosunu Tarık Günersel'in yazdığı iki perdelik opera, 1991 yılından bu yana Türkiye'deki tüm operalar tarafından Türkçe olarak sahnelenmiş olup dünya opera evleri repertuvarına girmiş ilk Türk operası olma özelliğine sahip. Eserin orkestra şefliğini Caner Ruhselman ve koro şefliğini Mahir Seyrek üstlenirken, dekor tasarımı İsmail Dede, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer, koreografisi Kürşat Kılıç ve ışık tasarımı Fuat Gök imzasını taşıyor.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Nisan ayında çocukları da unutmayan Antalya Devlet Opera ve Balesi minik sanatseverleri için "Şekeronya" çocuk oyununu 6 ve 13 nisan tarihlerinde kendi sahnesinde, 24 nisan tarihinde Antalya Kaleiçi Amfi Tiyatro'da ve 27 nisan tarihinde ise Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde sahneleyecek.

ANTDOB'DAN NİSAN AYINDA 3 FARKLI KONSER

Antalya Devlet Opera ve Balesi, nisan ayında 3 farklı konseri sanatseverlerin beğenisine sunacak. İlk konser dünyaca ünlü bestecilerin eserlerinin seslendirileceği ve 2 nisan tarihinde sahnelenecek olan "Çello Yıldızları". ANTDOB, 16 nisan tarihinde "Verdı Akşamı", 18 nisan tarihinde ise "Pıazzola Gecesi" konserleri ile izleyicileriyle buluşacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antdob Nisan Ayında 14 Temsille İzleyici Karşısına Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement