Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi Eseri Tanıtımı - Son Dakika
Güncel

Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi Eseri Tanıtımı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un temel sorunlarını çözerken, ihmal edilen alanlara da el attıklarını belirterek, "İhmal edilen bu alanlara da gereken önemi verip, her yönüyle bu büyük medeniyet kentine hizmet etmeye devam ediyoruz" dedi.

18.06.2016 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un temel sorunlarını çözerken, ihmal edilen alanlara da el attıklarını belirterek, "İhmal edilen bu alanlara da gereken önemi verip, her yönüyle bu büyük medeniyet kentine hizmet etmeye devam ediyoruz" dedi.

Topbaş, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleştirilecek Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi Eseri tanıtımında, İstanbul'un dünyanın önemli şehirlerinden olduğunu söyledi.

İstanbul'un kadim medeniyetlerin başkenti olduğunu anlatan Topbaş, kentin, adeta dünya tarihin çeyiz sandığı olduğunu dile getirdi.

Topbaş, ulaşımdan alt yapıya kadar kentin sorunlarını çözerken, ihmal edilen alanlarda da hizmet vermeye çalıştıklarını anlatarak, "Kentle ilgili çok sayıda eser hayata geçirdik.

Bu şehrin güzelliklerini herkes bilsin istedik. Şimdi de böyle bir esere imza attık. Bu eser, İngilizce ve Arapça'ya da çevrilecek. Başka çalışmalarımız da devam ediyor.

Bu şehir dünya çapında tekrar kendini hissettirmeye başladı. Bunu bu eserlerle devam ettirmek istiyoruz." diye konuştu.

Eskiden kendi derdine düşmüş bir İstanbul olduğunu kaydeden Topbaş, "Büyük sorunlar nedeniyle bu alanlara eğilmeye zaman yoktu. Artık bu sorunları çözerken, hem geçmiş hem de gelecek adına önemli hizmetler yapıyoruz. İhmal edilen bu alanlara da gereken önemi verip, her yönüyle bu büyük medeniyet kentine hizmet etmeye devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

"10 ciltlik bir eser"

Proje yöneticisi Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın da İstanbul'un dünyanın her zaman önde gelen illerinden olduğunu söyledi.

İstanbul, barındırdığı birçok eserle, önemli medeniyetlerin izlerini hala taşıdığını dile getiren Aydın, şöyle devam etti:

"Bu şehir İslam halifeliğine merkez olmuş bir yerdir. Aynı zamanda başka inançlara da ev sahipliği yapmıştır. Müslümanların merkezi olan bu yerde başka dinlere ait çok sayıda eser de bulunmaktadır.

Farklı ırklara medeniyetlere yaşam hakkı tanımakta her zaman bize yakışanı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.

Cumhuriyetin ilk yıllarında şehre ciddi yatırım yapılmadı. Ancak İstanbul öyle ikinci plana atılacak bir yer değil. 1950'lerde başlayarak, özellikle son dönemde dünya illeri arasınad hak ettiği yeri almaya başladı.

Böyle bir şehre sahip olmak gurur vesilesi ve sorumluluk taşıyan bir şey. Geçmişi gelecek nesillere tüm zenginliklerle taşımak gibi bir sorumluluk bulunuyor."

Aydın, tanıtımı yapılan eseri, bu amaçla hazırladıklarını belirterek, "Çok önemli bir esere imza attık. İstanbul'u her yönüyle tanıtacak güzel bir eser oldu. Tematik yöntemle hazırlandı.

Ele alınan 13 konuyla, 8 bin 500 yıllık tarihi işleyen bir eser oldu. Eserde 4 bin civarında görsel materyale yer verildi. 10 ciltten oluşan bir eser. Bu eserin, büyük bir eksikliği kapatacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi Eseri Tanıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement