Antik Geneleve Sponsor Bulunamıyor - Son Dakika
Ekonomi

Antik Geneleve Sponsor Bulunamıyor

Türkiye'de Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Side Antik Kenti'nde yapılan kazı alanının antik dönemde genelev olarak kullanılmış olması, sponsorları soğutuyor.

20.07.2016 15:25  Güncelleme: 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Side Antik Kenti'nde yapılan kazı alanının antik dönemde genelev olarak kullanılmış olması, sponsorları soğutuyor.

''SPONSORLUKTAN VAZGEÇİYORLAR''

Side Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı, kazı çalışmalarında ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Sponsor arıyoruz. Bazen sponsor olmak isteyenler yapının ne olduğunu ve antik dönemde ne amaçla kullanıldığını soruyor, genelev veya tuvalet olduğunu söylediğimizde sponsorluktan vazgeçiyorlar." dedi.

EKONOMİK AÇIDAN SIKINTILAR YAŞANIYOR

Side Antik Kenti'nde bu yıl kazı çalışmaları 30'u yabancı uzman olmak üzere 60 kişilik ekiple 5 ayrı bölgede yapılacak. Bu yıl kazı çalışmalarında ekonomik anlamda sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Prof. Dr. Alanyalı şöyle konuştu: "Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gelen bütçemiz çok düştü. Geçen yılla kıyaslarsak yaklaşık 3'te 2 oranında düşüş var. Bu nedenle yapmak istediğimiz bazı çalışmaları mecburen erteliyoruz. Ödeneklerdeki düşüş Antalya'da devam eden bütün kazı bölgelerini etkiledi. Alanya Kalesi, Side, Aspendos, Perge, Olympos, Arycanda, Myra, Aziz Nikolas, Patara, Xantos ve Hacı Musalar'da yapılan ve bizim arkadaşlarımızın başkanlık ettiği kazıların tamamında ödenek sıkıntısı var. Bizlerin çalışmalarını da ödenek belirliyor. Mesela bu sene 15 Ağustos'ta çalışmalarımızı sonlandırmak zorunda kalacağız."

SPONSOR BULUNAMIYOR

Prof. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı, Side Antik Kenti'nin görsel imajı haline gelen Apollon Tapınağı'nın da olduğu tapınaklar bölgesindeki çalışmaların üçüncü aşamasına geçilmesi gerektiğini, ancak ödenek yetersizliğinden yapılamadığına dikkati çekti.

Prof. Dr. Alanyalı, "O bölgedeki çalışmalarımız için şimdi sponsor arıyoruz. Sponsor bulunabilirse Apollon Tapınağı, Athena Tapınağı ve Bazilika'nın olduğu bölgedeki çalışmayı tamamlamak istiyoruz. Çeşitli kişi ve kurumlar zaman zaman çalışmalara sponsorluk yapıyor. Ancak bazen çok ilginç durumlarla da karşılaşıyoruz. Mesela bir yapı var Side Antik Kenti'de. Sponsor olmak isteyenler yapının ne olduğunu ve antik dönemde ne amaçla kullanıldığını soruyor. Genelev veya tuvalet olduğunu söylediğimizde sponsorluktan vazgeçiyorlar." diye konuştu.

Antik Geneleve Sponsor Bulunamıyor

Son Dakika Ekonomi Antik Geneleve Sponsor Bulunamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • afşinli 46: onuda tadilat yapmayın çokmu önemli yani gavur kalntılarını 21 19 Yanıtla

Advertisement