Antik Kent Hasankeyf Beyaz Gelinlik Giydi - Son Dakika
Güncel

Antik Kent Hasankeyf Beyaz Gelinlik Giydi

Antik Kent Hasankeyf Beyaz Gelinlik Giydi

Tarihi ve kültürel mirasların buluştuğu Batman'ın antik kenti Hasankeyf ilçesinde etkili olan kar yağışı seyrine doyumsuz güzel manzaraların oluşmasına neden oldu.

11.12.2013 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi ve kültürel mirasların buluştuğu Batman'ın antik kenti Hasankeyf ilçesinde etkili olan kar yağışı seyrine doyumsuz güzel manzaraların oluşmasına neden oldu. Bahar ve yaz aylarında on binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği Hasankeyf etkili olan kar yağışıyla birlikte beyaz örtüye büründü. Kar altında farklı güzelliklere neden olan Hasankeyf fotoğrafçıların da akınına uğradı.

Hasankeyf'in dört mevsim fotoğrafını çeken fotoğraf sanatçısı Civan Değer, kar yağışı nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren Batman'dan Hasankeyf ilçesine geldiğini söyledi. Karla kaplanan tarihi fotoğraflayan Civan Değer, hava durumunu takip ederek Hasankeyf'e kar yağmasını beklediğini ve kar yağışını görünce heyecanla Hasankeyf ilçesine geldiğini belirterek, "Gece Hasankeyf'e geldim. Bu sabah kar yağdı. Yoğun kar yağışı nedeniyle istediğim fotoğrafları çekemiyorum ama çok büyük bir heyecan sardı yüreğimi. Şuanda Hasankeyf dünyanın en güzel gelini gibi beyaz gelinlik giymiş ve karlara bürünüyor. Kar yağışı kesildikten sonra çok daha güzel manzaralar oluşacak" dedi.

Hasankeyf'in Ilısu Baraj suları altında kalacağını hatırlatan fotoğraf sanatçısı Civan Değer, bu güzelliğin sular altında kalmadan doğa severlerin ve Hasankeyf'i görmeyenlere son bir kez de olsa buraları görmeyi tavsiye etti. Değer, "Yaklaşık 15 bin yıllık antik kent olan Hasankeyf'i her kesin son bir kez olsa bile gelip görmelerini öneriyorum. Yazı başka, kışı başka bir güzeldir Hasankeyf'in. Burada istediğiniz gibi tarih kokusunu alabiliyorsunuz. Ben de bu fırsatı değerlendirdim ve kar yağışını fırsat bilip buranın fotoğraflarını çekmeye ve ölümsüzleştirmeye geldim" diye konuştu. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antik Kent Hasankeyf Beyaz Gelinlik Giydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement