Antmen, Mersin Barosu Başkanlığına Yeniden Talip - Son Dakika
Yerel

Antmen, Mersin Barosu Başkanlığına Yeniden Talip

Antmen, Mersin Barosu Başkanlığına Yeniden Talip

Mersin Barosu’nun 20 aydır başkanlığını yürüten Alpay Antmen, Ekim 2014’te yapılacak seçimde başkanlığa ikinci dönem için de aday olduğunu açıkladı.

26.06.2014 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Barosu'nun 20 aydır başkanlığını yürüten Alpay Antmen, Ekim 2014'te yapılacak seçimde başkanlığa ikinci dönem için de aday olduğunu açıkladı. Antmen, "İddialıyım. Çünkü çok emek verdim, bu emeğin de görüldüğüne inanıyorum. Daha yapacak çok işimiz var" dedi.

Başkanlığa adaylığını Nobel Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında açıklayan Mersin Barosu Başkanı Antmen, Mersin Barosu Başkanlığı için 2012 yılında ekibim ile çıktığım yolda Kasım ayında yapılan seçimlerde en yakın rakibine 49 oy fark atarak Mersin Barosu'nun yeni başkanı olarak seçildiğini anımsattı. "Tarafıma tevdi edilen bu mesleğin en onurlu görevi olan Baro Başkanlığını bir namus borcu gibi, bir kutsal emanet gibi ifa etmeye çalıştım" diyen Antmen, bin 500'e yaklaşan avukat sayısı ile Türkiye'nin en güçlü barolarından biri olan Mersin Barosu'nu 2012 yılından günümüze ekibi ile imza attığı çalışmalarla daha üst sıralara taşıyarak, mesleki sorunların çözümünden ülke gelişimine sundukları katkıya kadar büyük başarılara imza attıklarını söyledi. Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına ve ülkenin milli değerlerine sahip çıkarak, gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunduklarının altını çizen Antmen, Mersin'in sorunlarına da duyarsız kalmadıklarını ve çözüm için ellerini taşın altına koymaktan çekinmediklerini kaydetti. Yasaklara ve haksızlıklara karşı daima haklının, adaletin yanında olduklarını vurgulayan Antmen, "Mersin Barosu olarak; Uludere'den Reyhanlı'ya, Gezi'den 17 ve 25 Aralık depremlerine, Ergenekon, Balyoz, Silivri davalarından Soma'ya kadar her türlü hak ihlaline kadar olması gereken muhalif duruşu sergiledik ama herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi olmadık. Mersin Barosu olarak, mesleki sorunlarla birlikte, toplumsal muhalefet görevini evrensel hukuka ve insan hakları ilkelerine bağlı, etkin bir şekilde yaptık. Çevrenin ve doğal kaynakların korunması, kentimizde ve ülkemizde meydana gelen her türlü hak ihlallerine karşı tavır geliştirip, bu konularda öncülük ve önderlik ettik. 2013 yılında Mersin Barosu Başkanlığı olarak, Türkiye'de bir ilke imza atarak, 'avukatsız iş yapmayın' çağrısından yola çıkarak 'Benim Avukatım' projesini hayata geçirdik. Birlikte yaşam kültürünü güçlendirme adına adil yargılama hakkının savunulmasından avukata yönelik şiddetin önlenmesine, CMK ve adli yardım hizmetlerinin yaygınlaştırılmasından kadına yönelik şiddetin önlenmesine, cezaevi koşullarının iyileştirmesinden uyuşturucu maddeler ile mücadeleye kadar her alandaki aktif mücadelemiz ile öncü barolardan biri olmayı başardık" diye konuştu.

"Baro avukatın yanında" sloganıyla Mersin Barosu'nda köklü bir değişim için kolları sıvayarak, meslektaşlarının iyi günde, kötü günde yanında olduklarını dile getiren Antmen, meslektaşlarının uğradığı hak ihlallerinde dilekçe koşulu dahi aramaksızın 7 gün 24 saat yanlarında yer alarak gerekli her türlü çalışmayı yaptıklarını belirten Antmen, Mersin Barosu Avukat Hakları Merkezi'nin Türkiye'nin en iyi çalışan 3 Avukat Hakları Merkezinden biri olduğunu iddia etti.

"GECEMİ GÜNDÜZÜME KATARAK BARO İÇİN HİZMET ETTİM"

Komisyonlar ve görev süresi içinde ekibiyle birlikte imza attığı çalışmalardan örnekler de veren Antmen, görev süresi içerisinde ulaşılabilir ve hesap verebilirlik ilkesiyle gecesini gündüzüne katarak, yerelden ulusala taşınmış, sürdürülebilir ve gelişime açık bir anlayışla kurumsallaşmış bir baro için hizmet ettiğini söyledi. Üstünlerin hukukunun egemen olduğu bir ülke değil, hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlüklerin korunması için mücadele ettiğine vurgu yapan Antmen, "Bu süreçte mutlaka bazı eksikliklerimiz, hatalarımız olmuştur. Ancak, muhalif duruşu nedeniyle aba altından sopa gösterilerek susturulmaya çalışılan son kalelerden biri olan baroların haklının yanında olabilmesi için daha yapacak çok işimiz var. Yaptığımız çalışmalara ek olarak meslektaşlarımız, ilimiz, ülkemiz için hayata geçireceğimiz projelerimiz var" ifadelerini kullandı.

"SON BİR DÖNEM İÇİN ADAYLIĞIMI AÇIKLIYORUM"

Yeni dönemde Mersin Barosu Spor ve Sosyal Tesisi, Adli Yardım Sandığı ve İnsan Hakları Merkezi kurma sözü veren Antmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok çalıştık ama çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Mersin Barosu'nun hak ihlallerinde öncü olabilmesi, Türkiye'de belirleyici ve önder olması, kabuğuna çekilmemesi gerekiyor. Mersin Barosu'nun salt bir meslek örgütü gibi yönetilmemesi, hukukun zapt edilmez son kalelerinden biri olarak çalışmaya ve çabalamaya devam etmesi gerekiyor. Mersin Barosu'nun 20 ayda kat ettiği aşamadan geri götürülmemesi gerekiyor. Kent için, ülkemiz için ve meslektaşlarımız için Ekim ayında seçiminde Mersin Barosu Başkanlığına son bir dönem için adaylığımı açıklıyorum."

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Antmen, ekibiyle ilgili soruya, geniş katılımlı toplantılarla yönetim, disiplin, denetleme ve baro delegelerini hep birlikte belirleyeceklerini, şu an üç tane liste çıkartacak kadar meslektaşının hazır olduğunu bildirdi.

Antmen, "İddialı mısınız?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Mersin Barosu bin 500 mensuptan oluşuyor. En az bin 350 oy kullanılacak. Ben Anayasa'da ifadesini bulan hiçbir grubun, hiçbir zümrenin, hiçbir kişinin tahakkümünü kabul etmiyorum. İddialıyım. Çünkü çok emek verdim, bu emeğin de görüldüğüne inanıyorum. Bu bir bayrak yarışı, görev yarışı. O nedenle kesinlikle Mersin Barosu'nun bu seçimlerden güçlenerek çıkacağına inanıyorum." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antmen, Mersin Barosu Başkanlığına Yeniden Talip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement