Anzak Torunları Çanakkale'ye Akın Etti - Son Dakika
Güncel

Anzak Torunları Çanakkale'ye Akın Etti

Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Kara Savaşları ve Anzak Çıkarması'nın 99'uncu yıl dönümü törenlerinin yapılacağı 24-25 Nisan tarihleri öncesinde Anzak torunlarının akınına uğradı.

23.04.2014 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Kara Savaşları ve Anzak Çıkarması'nın 99'uncu yıl dönümü törenlerinin yapılacağı 24-25 Nisan tarihleri öncesinde Anzak torunlarının akınına uğradı. Avustralya ve Yeni Zelandalılar atalarının mezarlarını ziyaret etti.

Anzak Çıkarması'nın gerçekleştiği 25 Nisan 1915 tarihinin 99'uncu yıl dönümü nedeniyle Gelibolu Yarımadası Anzak Koyu'nda 25 Nisan sabahı saat 05.30'da şafak ayini töreni düzenlenecek. Tören için günler öncesinden Türkiye'ye gelen çok sayıda Avustralyalı ve Yeni Zelandalı, bugün yarımadada dedelerine ait mezarları ziyaret etti, şafak ayini töreni öncesinde savaşın yaşandığı alanları gezme imkanı buldu. Anzak torunları, mezarlık çevresinde 99 yıl önce savaşa katılıp yaşamını yitiren yakınlarının isimlerini aradı. Ellerindeki fotoğraf makinesi ve kameralarla mezar taşlarını fotoğraflayıp görüntüleyen bazı Anzak torunları, mezar taşlarının yanına ahşap haçlar gömdü. Bir ucu toprağın altında bulunan ahşap haçların üzerinde 'Ülkemiz için yaptıklarınızı asla unutmayacağı" yazıları yer aldı. Savaşta ölen Anzak askerlerini simgeleyen gelincik çiçeklerini de mezar taşlarının yanına bırakan Anzak torunları, atalarının 99 yıl önce çıkartma yaptıkları deniz kenarına inerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Diğer yandan törenlere katılmak üzere bu sabah Çanakkale'ye gelen Yeni Zelanda Genel Valisi Sir Jerry Mateparae, Gelibolu Yarımadası'ndaki savaş alanlarını gezip mezarlıkları ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleşti.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

25 Nisan sabahı saat 05.30'da yapılacak şafak ayini töreni için Anzak Koyu'nda hazırlıklar tamamlandı. Töreni izleyecek protokol ve Anzak torunları için 5 bin kişilik portatif tribün kuruldu. Törenin rahat biçimde izlenmesi için alana dev ekranlar yerleştirilirken, çok sayıda portatif tuvalet kurulduğu da bildirildi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anzak Torunları Çanakkale'ye Akın Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement