Anzer Balına Erzurum'dan Rakip Çıktı - Son Dakika
Yerel

Anzer Balına Erzurum'dan Rakip Çıktı

Anzer Balına Erzurum\'dan Rakip Çıktı

Erzurum’un Oltu ilçesinde üretilen Oltu kırçiçeği balı, yapılan muayene ve analiz sonuçlarına göre Türkiye’nin en kaliteli balı olarak yerini aldı.

16.09.2015 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Oltu ilçesinde üretilen Oltu kırçiçeği balı, yapılan muayene ve analiz sonuçlarına göre Türkiye'nin en kaliteli balı olarak yerini aldı.

Erzurum'un Oltu ilçesi Özdere köyünde 300 kovanıyla baba mesleği olan arıcılık mesleğini yapan Cemil Özdemir, ürettiği balı analiz için Erzurum Gıda Kontrol Labaratuvar Müdürlüğü'ne gönderdi. Laboratuvarda yapılan muayene ve analiz raporuna göre birçok özellikte en iyi sonuçları alan Oltu kırçiçeği balının içerisinde çok değerli bitkiler olduğu belirlendi. Oltu Kırçiçeği balının anzer balını geride bıraktığını belirten üreci Cemil Özdemir, "Biz bu mesleği yaklaşık 60 yıldır baba mesleği olarak sürdürüyoruz. Kovanlarımız Oltu ilçesinde Özdere köyü içerisindeki Sivrideresinde bulunuyor. Bu mevkinin kırsal olması ve nemden uzak oluşu balın kalitesini artırıyor. Kaliteli bal için kırçiçeklerinin mevcudiye son derece önemli. Biz balımıza güvendik Erzurum'daki Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne test için gönderdik. Aldığımız analiz raporunun sonuçlarına göre balımız Türkiye'nin en kaliteli balı olarak bilinen anzer balını birçok alanda geride bırakarak yüzde 95'lik güvenilirlik akreditesi aldı." diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anzer Balına Erzurum'dan Rakip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement