Aoc - D2769vh - 3d Ips Monitör - Son Dakika
Teknoloji

Aoc - D2769vh - 3d Ips Monitör

Aoc - D2769vh - 3d Ips Monitör

AOC'den dikkat çekici bir monitör 3D IPS monitör.

16.12.2014 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Bazı ürünler vardır, bir kez alındığında uzun süre kullanmak istersiniz. Günümüz teknoloji pazarına baktığımızda, akıllı telefon ve tabletlerin sıklıkla değiştirildiğine, yenilendiğine tanıklık ediyoruz örnek olarak. Ancak bu tip durumlar monitörler için geçerli değil. En azından birçok kullanıcı, uzun süreli kullanım amaçlı olarak monitör satın alıyor ve tabii ki burada da her üründe olduğu gibi "ihtiyaçları" doğrultusunda hareket ediyor.


AOC'nin ürettiği 27 inç değerdeki D2769VH model 3D monitör, hem oyun oynamaktan hem de film seyretmekten hoşlanan kullanıcıların dikkatini çekebilecek bir ürün. AH-IPS panel sayesinde farklı açılardan bakıldığında dahi görüntü netliğini koruyabilmesi de ayrıca dikkat çekici. Şimdi gelin ürünün detaylarına birlikte bakalım.



Kutuda neler var?


Kutuyu açtığımızda monitör, güç kablosu, HDMI kablosu, polarize 3D gözlük (pasif), ses bağlantı kablosu, VGA kablosu ve yazılım CD'si gibi detaylarla karşılaşıyoruz. Bunların yanında bir de daire monitör standı bulunuyor.


Monitörün kurulumu oldukça basit


Monitörün daire şeklindeki standının altında bir de birleşik vida yer alıyor. Böylelikle daire standı monitörün alt tarafına monte ettikten sonra, elimizde vidayı kolayca ayarlayabiliyoruz.


Monitörü masaya yerleştirdikten sonra ön tarafına baktığımızda, sağ yan tarafta fiziksel tuşların sıralı olduğunu görüyoruz. Birçok görüntü ayarını bu tuşlar aracılığıyla yapıyoruz. İlk başlarda tuşları karıştırmanız oldukça normal, ama zaten sıklıkla da kullanacak değilsiniz nasılsa. Ön tarafın ardından sıra geliyor arka tarafına.



Arka tarafta güç bağlantı noktası, kulaklık ve ses bağlantı noktaları, D-SUB (Analog) ve 2 tane de HDMI girişi yer alıyor. Kutudan zaten hem HDMI hem de VGA kablosu çıkıyordu. Dolayısıyla PC'nizdeki ekran kartınıza en uygun olan bağlantı türünü seçtikten sonra kurulumu basitçe tamamlıyorsunuz. Sinyal hangi kablodan geliyorsa, monitörünüz bunu hemen algılıyor ve ona göre görüntüyü size aktarıyor. Eğer tek monitörde birden fazla cihaz kullanıyorsanız (bir PC + bir konsol mesela), fiziksel tuşları kullanarak cihazlar arasında geçişler yapabilirsiniz.


#Sayfa#


Başarılı tasarım


AOC D2769VH, tasarım açısından başarılı bir ürün. Zira hem göze hitap ediyor hem de oldukça kullanışlı. Kısaca özetlemek gerekirse, monitörün arka tarafında yer verilen bağlantı noktaları, rahatlıkla ulaşılabilir olarak tasarlanmış. Ne kablo karmaşası ne de başka bir sıkıntı çıkarmıyor. Daire şeklindeki standı da kolaylıkla monte edebiliyorsunuz ve masada da monitörle şık duruyor. Eh, monitörün ön tarafının büyük kısmını da ekran kaplıyor. Yanlardaki ince çerçeve ve alt taraftaki gümüş renkli panel, cihazın şıklığını tamamlıyor.


Dikkat çekici özellikler


D2769VH, 27 inç 3D ekrana sahip. Bu da özellikle film ve oyunlardan hoşlanan kullanıcılar için oldukça güzel. Her şeyden önce, karşınızda büyük bir ekranın olduğunu bilmelisiniz. Büyük ekran, artan çözünürlükle birlikte daha fazla detayı, daha keskin bir şekilde karşınıza sunma potansiyeli sunuyor. Monitörün 1920x1080 çözünürlükteki ekranı, LED panel üzerine kurulu bir AH-IPS panel.


Monitörde IPS LED teknolojisinin olması, hem görüntü kalitesi hem de enerji tüketimi açısından önemli. A+ enerji derecelendirmesine sahip olan ürün, 35W enerji harcıyor. Bunun yanında IPS sayesinde de farklı açılardan dahi baktığınızda (178 dereceye kadar) görüntü ve renklerde bozulmalarla karşılaşmıyorsunuz. Film izlerken sürekli izleme pozisyonunuzu değiştirebilirsiniz, her zaman tam karşıdan monitörü izlemezsiniz, değil mi? İşte bu gibi durumlarda görüntünün net bir şekilde yansıtılabildiğini söyleyebiliriz. Ayrıca yüksek ışıklı ortamlarda da ekranın belirginliği iyi bir düzeyde.



16.7 milyon renk, 20,000,000:1 dinamik kontrast oranı sunan ekran, 5ms tepki süresi sayesinde de akıcı, göz yormayan bir performans sunuyor.


Üzerinde hoparlörler de var


Birçok oyuncu, yeni nesil monitörlerde dahili hoparlör faktörüne de dikkat ediyor. Diyelim ki bir PlayStation 3 kullanıcısı, ek bir donanıma gerek kalmadan, yalnızca monitörün üzerindeki hoparlör yardımıyla oyunlardaki sesleri almak isteyebiliyor. AOC'nin bu modeli, çok yüksek olmasa da iyi bir performans sunan dahili hoparlörlere (2W) sahip. Böylece bu monitörü yalnızca bilgisayarınızla değil, konsollarınızla da kullanabiliyorsunuz.


#Sayfa#


Performansı nasıl?


Monitörü hem gündelik ofis işlerimizde hem oyunlarda hem de filmlerde test ettik. 3 boyut teknolojisine sahip olduğu için haliyle 3 boyutlu yanını da görmemiz gerekiyordu.


Call of Duty: Advanced Warfare ve Bioshock: Infinite gibi PC oyunlarını denerken gerçekten güzel sonuçlarla karşılaştık. Özellikle iyi bir de ekran kartınız varsa, geniş ve başarılı ekran faktörüyle daha net ve hoş detaylarla karşılaşıyorsunuz. Aynı durum, güzel grafiklere sahip PlayStation 3 ve PlayStation 4 oyunları için de geçerli. Her iki konsol da monitörle uyumlu şekilde çalışıyor.


Film tarafına gelecek olursak, ekranın büyümesi, film çözünürlüğünün de yüksek olmasını gerektiriyor diyebiliriz. Çünkü düşük çözünürlüklü filmleri bu tip geniş ekranlarda net izleyemezsiniz. Düşük olan kalite daha da düşebilir. Ancak örneğin 1080p çözünürlüklü YouTube videoları veya Blu-Ray filmler, gerçekten çok iyi görünüyor ve dediğimiz gibi, farklı açılardan izlediğinizde de kalite kaybıyla karşılaşmıyorsunuz.



3D tarafına bakacak olursak, 3D destekli bir oyun ya da filme sahipseniz, 3D gözlük yardımıyla güzel deneyimler yaşıyorsunuz. Pasif gözlüğün kullanılması, uzun süreli kullanımlarda göz ağrısı, baş dönmesi gibi şikayetlere de yol açmıyor. Ayrıca yine pasif gözlük, üzerinde bir elektronik devre bulunmadığı için hafif ve daha sağlıklı. Kutudan bu gözlüğün çıktığını tekrarlayalım.


3D özellikli oyun ve filmleri bir kenara bırakırsak, monitörde normal oyunları 3D'ye çeviren bir mod da bulunuyor. Ancak tabii ki tahmin edeceğiniz üzere 3 boyutlu film ve oyunlarla kıyaslandığında etkisi o kadar da iyi olmuyor. Yine de denemek isteyebilirsiniz. Bu imkan size sunulmuş.


Son sözlere gelecek olursak


AOC, D2769VH modelinde 3D özelliği, yüksek çözünürlüklü IPS LED paneli, güzel tasarımı, 2 HDMI yuvası ve dahili hoparlörüyle başta oyun ve film tutkunları olmak üzere birçok kullanıcıya hitap ediyor. D2769VH, ülkemizde 1100 – 1250 TL fiyat aralığında satılıyor.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Aoc - D2769vh - 3d Ips Monitör - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement