Aöf Önünde Oturma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Aöf Önünde Oturma Eylemi

Aöf Önünde Oturma Eylemi

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nde (AÖF) bütünleme sınavlarının yapılmamasına tepki gösteren bir grup öğrenci, fakülte önünde bir saatlik oturma eylemi yaptı.

05.09.2013 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nde (AÖF) bütünleme sınavlarının yapılmamasına tepki gösteren bir grup öğrenci, fakülte önünde bir saatlik oturma eylemi yaptı.

Üniversite Caddesi'nde bulunan AÖF binası önüne gelen yaklaşık 10 kişilik grup, bütünleme sınavlarının yapılmamasına tepki gösterdi. Kitapların öğrencilere geç dağıtıldığını iddia eden grup, bütünleme sınavı yapılana kadar eylem yapacaklarını söyledi.

Öğrenci Temsilcisi Elif Erden, oturma eylemi öncesinde yaptığı açıklamada, yönetimin kendi hatasını öğrencilere yüklediğini iddia etti. Kitapların geç dağıtılmasından dolayı öğrencilerin sınava iyi hazırlanamadığını dile getiren Erden, konuşmasına şöyle devam etti:

"Açık öğretim öğrencileri olarak çalışabildiğimiz tek materyal, okulun bize kayıt esnasında vermesi gereken kitaplarıdır ancak kayıt esnasında verilmesi gereken ders kitapları açık öğretim bürolarına geç ve eksik gelmesi nedeniyle alamadık. Bu sebeple de sınavlara yeteri kadar hazırlanamadık. Açık öğretim yönetiminden gelen savunma ise, 'İnternet ortamında kitapları 1 ay öncesinden yayınladık' şeklindedir. Ülkemizde hala internet, hatta bilgisayar olmayan evler vardır. Biz bu kitapların parasını peşin verdik. Tek çalışma kaynağımız olan kitapları alamadık. Madem kitaplarımız zamanında basılmadı ve öğrencilere dağıtılmadı, o halde Açık Öğretim Fakültesi üzerine düşen görevi yapıp kendi hatalarını öğrencilere ödetmemelidir. Bu yıl için bütünleme sınav hakkını öğrencilere teslim etmelidir."

Erden, olayda büyük mağduriyet içinde olduklarını belirterek, "İnsan hayatının bir yılına mal olacak bir durum ile karşı karşıyayız. Birçok arkadaşımız hem çalışıp hem de okumak zorunda. Bunun yanında maddi olarak oldukça kısıtlı imkanlarına sahip olan arkadaşlarımız da var. Bu yıl şayet bütünleme sınavı yapılmazsa binlerce öğrenci arkadaşım umutlarını, geleceğe dair planlarını ve hayallerini bir yıl ertelemek zorunda kalacak. Bir yıl insan hayatında büyük kayıplara neden olacaktır" diye konuştu.

Grup daha sonra oturma eylemine başladı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aöf Önünde Oturma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement