Aöf Yüz Yüze Akademik Danışmanlık Dersleri Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Aöf Yüz Yüze Akademik Danışmanlık Dersleri Başlıyor

Aöf Yüz Yüze Akademik Danışmanlık Dersleri Başlıyor

Anadolu Üniversitesi’nin uzaktan öğretim yapan Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik yüz yüze akademik danışmanlık derslerinin güz dönemi, Gaziantep Üniversitesi Merkez kampüsünde başlıyor.

05.11.2015 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Üniversitesi'nin uzaktan öğretim yapan Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik yüz yüze akademik danışmanlık derslerinin güz dönemi, Gaziantep Üniversitesi Merkez kampüsünde başlıyor.

Gaziantep Üniversitesi İİBF İktisat Bölümü Öğretim Üyesi ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Akademik Danışmanlık ve Uygulama Hizmetleri İl Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Yıldırım, derslerin 8 Kasım 2015 Pazar günü derslerin Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Merkezi dersliklerinde yapılacağını söyledi. 2015-2016 Akademik yılında Gaziantep ilinde, 9 bin 200 yeni kayıtla birlikte yaklaşık elli dört bin öğrencisi olduğunu söyleyen Yıldırım, ALES sınavından dolayı 22 Kasım'da ki dersin 21 Kasım Cumartesi günü olacağını diğer derslerin ise Pazar günü yapılacağını ifade etti. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan öğrencilerin, Akademik Danışmanlık Hizmetleri kapsamında, bazı dersleri yüz yüze alabilme imkanına sahip olduklarını ifade eden İl Koordinatörü Yıldırım, geçen dönemde derse katılımın az olduğuna dikkat çekerek bu dönem öğrencilerin derse devam etmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Yıldırım, "Akademik danışmanlık dersleri için hiçbir ücret alınmamakta, öğrenci kimliği/öğrenci tanıtım kartı gösterilerek dersliklere öğrenciler girebilmektedir. Akademik danışmanlık derslerine katılım ve devam zorunlu değildir. Uzaktan eğitim sistemi ile öğrenciler, anlayamadıkları konuları öğretim üye ve elemanlarına yüz yüze sorarak danışarak kavrayabilir, diğer öğrencilerle etkileşerek, öğrendiklerini pekiştirebilirler. Öğrencilerin anlamakta güçlük çektiği, başarı yüzdesinin düşük olduğu, sayıca çok fazla öğrencinin sorumlu olduğu dersler açılmaktadır. Amacımız, alanında uzman öğretim üyeleri ve elemanları ile öğrencileri buluşturup, daha iyi öğrenmenin sağlanması için öğrencilerle etkileşimi artırmaktır. Yüz yüze eğitim, Üniversiteli olma ve öğrencilerin aidiyet duygusunu hissetmesi, öğrencilerin üniversite ortamını yaşaması ve sosyal ihtiyaçlarını gidermesi gibi avantajlar içermektedir. Öğrenciler AÖF sisteminden videolarla ve TRT Okul kanalından canlı programlarla dersleri, e-kitap ve tv aracılığıyla takip edebilmektedirler. Öğrencilerimizi hafta sonundaki derslere bekliyoruz" dedi.

Yıldırım, derslere katılmak isteyen öğrencilerin, genel kuralların yanı sıra, hem Anadolu Üniversitesi hem de yüz yüze öğretim gördükleri Gaziantep Üniversitesi'nin disiplin kurallarına uymak zorunda olduklarını söyledi. Yıldırım, "Güz döneminde, İktisada Giriş I, Genel Muhasebe I, Matematik I, Osmanlı Türkçesine Giriş I, Eski Türk Edebiyatına Giriş, Biçim ve Ölçü, İstatistik I, Mikro İktisat, Finansal Yönetim I, İngilizce I,, Türk Vergi Sistemi, Maliyet Muhasebesi,Denetim,Arapça I, Arapça III ve Hukukun Temel Kavramları" olmak üzere 15 ders açılacak. Gaziantep Üniversitesi'nde Akademik danışmanlık derslerinin yapılacağı yer, saat ve ders programı Gaziantep Üniversitesi WEB sayfasında ( www.gantep.edu.tr), Gaziantep AÖF Bürosu'nda ve www.anadolu.edu.tr adresinde 'Açıköğretim' linkinde bulunan 'Akademik Danışmanlık Hizmeti' bağlantısında duyuruldu" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, desteklerinden dolayı başta Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun olmak üzere GAÜN Öğretim üye ve elemanları ile Gaziantep AÖF Bürosu personeline teşekkür ederek, öğrencilerin başarılı bir dönem geçirmelerini diledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aöf Yüz Yüze Akademik Danışmanlık Dersleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement