AP Başkanı Schulz: "Türkiye'nin Yaptığı Yardımları Hayranlıkla İzledim" - Son Dakika
Güncel

AP Başkanı Schulz: "Türkiye'nin Yaptığı Yardımları Hayranlıkla İzledim"

AP Başkanı Schulz: "Türkiye\'nin Yaptığı Yardımları Hayranlıkla İzledim"

Kilis Öncüpınar’daki konteyner kentte incelemelerde bulunan Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Türkiye’nin yaptığı yardımları büyük bir hayranlıkla izlediğini belirtti.

09.04.2015 22:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis Öncüpınar'daki konteyner kentte incelemelerde bulunan Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Türkiye'nin yaptığı yardımları büyük bir hayranlıkla izlediğini belirtti.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Suriyeli mültecilerin kaldığı Kilis Öncüpınar'daki konteyner kentte incelemelerde bulunduktan sonra İstanbul'a gitmeden önce Gaziantep Havalimanı'nda bir basın açıklaması düzenledi. Schulz, "Her şeyden önce Türkiye'nin Suriyeli mültecilere yardım etme konusunda başardıkları ve yapmış oldukları yardımlardan dolayı olağan üstü hayranlığımı dile getirmek istiyorum. Uzun yıllardır devam ettiğim politika hayatımda iki halk arasında gösterilen bu kadar büyük dayanışma çabalarını ve yardımlarını çok az gördüm, çok az tanık oldum. Göstermiş oldukları olağanüstü yardımlarından dolayı teşekkürlerimi ve takdirlerimi iletmek istiyorum, yapılan tüm çalışmalar gerçekten çok olağan üstü. Türkiye bütün bu bölgede olağan üstü bir rol oynamakta. Özellikle Türkiye'nin komşu bölgelerine baktığımız zaman çok ciddi krizlerin cereyan ettiği bölgeler olduğunu görüyoruz. Türkiye ile doğrudan sınır olan bölgeler olduğunu görüyoruz. Bu açıdan baktığımda da Türkiye'nin Avrupa Birliğinin (AB) çok önemli bir partneri bir kez daha görüyoruz ve Türkiye Hükümetine de bu alanda aracı bir rol üstlenmesi konusunda tekrar cesaretlendirmek istiyorum. Dün Ankara'da yüz yüze yaptığım görüşmeler çerçevesinde şu anda Brüksel'de gayet tartışmalı olan konuları da ele aldığımızı, özellikle bu konuların da ilerleme raporu çerçevesinde de ele alındığını belirtmek istiyorum. Bu konular arasında medya özgürlüğü, ifade özgürlüğü gibi konular olduğu kadar aynı zamanda yeni geçen İç Güvenlik Yasası da yer almıştır" dedi.

"AVRUPA TÜRKİYE'YE YETERLİ YARDIMI YAPMIYOR"

Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye yeteri kadar yardım yapmadığı sorusunu değerlendiren Schulz, Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye'den çok özellikle Ürdün ve Lübnan'a yardımlarda bulunduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin, Türk Devleti'nin, Türk hükümetinin yardımlarını ne kadar takdir etsek azdır. Sizin ifade ettiğiniz 5 milyar dolar rakamı bana Türk Hükümeti yetkilileri tarafından iletilen rakamla aynı ama Avrupa Birliği'nin bu rakamın gerisinde olduğu görüşünüze katılmıyorum; çünkü Ürdün'de ve Lübnan'da birkaç milyon mültecinin olduğunu unutmamak gerekir. Özellikle Avrupa'nın bu ülkelere yaptığı yardım çalışmaları büyük ölçüde aktarılıyor. Tabii ki Avrupa Birliği üye ülkeleri Türkiye gibi, Ürdün gibi ve ya Lübnan gibi bu kadar çok sayıda Suriyeli mülteciyi kendi ülkelerine kabul etmiyor. Bu tabii ki coğrafyadan dolayı ve komşu bölge açısından zaten kendiliğinden ortaya çıkan bir durum ama Avrupa'da da yine epey Suriyeli mülteciyi kabul ediyoruz. Ama haklısınız, Avrupa'dan gelen yardımların büyük ölçüde Ürdün'e ve Lübnan'a gittiği konusunu belirtmem gerekiyor" dedi.

"IŞİD'E KATILIMLARI ÖNLEMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Avrupa ülkelerinden IŞİD'e katılanlar konusunda herhangi bir önleyici çalışma yapılıp yapılmadığı sorusunu da cevaplandıran Schulz, "Yabancı savaşı dediğimiz kişilerin Avrupa'daki ülkelerinden çıkıp da IŞİD'e katılma konusunda niyet edip etmediğini olabildiğince erken bir noktada tespit etmeye çalışıyoruz. Sadece orada yurt dışına gitmeleri değil, çünkü gidebiliyorlar. Çeşitli kamplarda eğitim görüyorlar ve tekrar Avrupa'da çeşitli saldırılar düzenlemek amacıyla dönebiliyorlar. Bunun önüne geçebilmek için çok yakın bir işbirliğine ihtiyacımız var. Özellikle polis teşkilatları arasında ve özellikle de istihbarat güçleri arasında çok yakın ve çok yoğun bir bilgi alışverişine ihtiyacımız var. Özellikle Türk istihbarat gücüyle zaten böyle bir işbirliği devam etmekte" şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapacakları görüşmenin gerçekleşmediğini söyleyen Schulz, kendisiyle bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini belirterek, "Sayın Davutoğlu ile bir telefon görüşmesi öngörülüyor. Bu akşam, yarın gün içinde ve ya sabahtan bir telefon görüşmesi yapmamız söz konusu" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AP Başkanı Schulz: 'Türkiye'nin Yaptığı Yardımları Hayranlıkla İzledim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu
    19:10 Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu

    Engelsiz Yaşam Vakfı'nın kurucu başkanı Atilla Kaplakarslan'dan görevi devralan Av. Edip Önder, yeni yönetim kuruluyla birlikte engelli bireylerin engellerini aşmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Vakfın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Av. Edip Önder, Tayyar Işıksaçan, Şeniz Ulusoy, Emrah Yedekçi, Nezih Ertuğrul Erdem, Hakim Seval Karataş, Fatih Dalma, Mustafa İsmet Mercan.

  • Razer Firefly V2 Pro: Yeni Oyuncu Mouse Padiyle Büyük İlgi
    19:09 Razer Firefly V2 Pro: Yeni Oyuncu Mouse Padiyle Büyük İlgi

    Razer, yeni oyuncu mouse padi Firefly V2 Pro ile dikkatleri üzerine çekiyor. 16.8 milyon farklı renkte ışıklandırma çeşidi sunan ürün, oyuncuların performansını artırmayı hedefliyor. Kompakt tasarımı ve yüksek tepki süresi ile FPS oyun severler için ideal bir seçenek olan mouse pad, Razer Synapse 3 uygulaması ile tam entegre çalışıyor. Ürünün Türkiye'ye ne zaman geleceği henüz belli değil.

  • Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor
    19:09 Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor

    Ünlü oyuncu Nuri Alço, Eskişehir'deki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Alço, tedavisine yoğun bakımda başlandı. Eşi Burcu Alço, yapılan son açıklamada oyuncunun yarın taburcu olacağını duyurdu.

  • Yeni Nesil Mercedes EQA ve EQB Türkiye'de Satışa Sunuldu
    19:09 Yeni Nesil Mercedes EQA ve EQB Türkiye'de Satışa Sunuldu

    Mercedes'in yeni nesil tamamen elektrikli araçları EQA ve EQB, Türkiye pazarında satışa sunuldu. Yenilenen tasarım ve donanım iyileştirmeleriyle dikkat çeken araçlar, çevresel sürdürülebilirlik ve performans açısından da başarılı olduğu belirtiliyor. EQA ve EQB'nin fiyatları da açıklandı. Mercedes'in elektrikli araç yatırımlarının artmasıyla birlikte, yeni modellerin satış başarısı merak ediliyor.

  • Güçlü işlemcisi ve kamerası ile dikkat çeken Honor Magic 6 Pro Türkiye'de satışa çıktı
    19:09 Güçlü işlemcisi ve kamerası ile dikkat çeken Honor Magic 6 Pro Türkiye'de satışa çıktı

    Güçlü işlemcisi ve kamerası ile dikkat çeken Honor Magic 6 Pro, Türkiye'de satışa sunuldu. Telefon, 6.8 inç LTPO OLED ekran, Snapdragon 8 Gen 3 işlemci, 5600 mAh batarya ve 5G desteği gibi özellikler sunuyor. Ayrıca, 50 Megapiksel ön kamera ve 180 Megapiksel periskop telefoto kamera gibi gelişmiş kamera özelliklerine sahip.

  • Sinop'un Ayancık ilçesinde otomobil devrildi, 4 kişi yaralandı
    19:08 Sinop'un Ayancık ilçesinde otomobil devrildi, 4 kişi yaralandı

    Sinop'un Ayancık ilçesinde F.I'nın kullandığı otomobil, Yenikonak köyünde kontrolden çıkarak su kanalına devrildi. Kazada sürücü ile araçta bulunan 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerince Ayancık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Kayseri Valisi: Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun
    19:03 Kayseri Valisi: Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak yaptığı açıklamada, 'Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun' dedi. Çiçek, depremin Kayseri'de de hissedildiğini ancak herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti.

  • Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi
    19:03 Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi

    Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'nde 4 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan 50 polise sertifika verdi. Kursiyerlere sertifikaları, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç ve diğer yetkililerin katıldığı bir törenle takdim edildi. Atlı polisler, toplumsal olaylar ve kalabalık etkinliklerde asayişin sağlanmasında önemli bir rol oynuyor.

  • Dr. Faruk Özlü Düzce Belediye Başkanı olarak mazbatasını aldı
    19:02 Dr. Faruk Özlü Düzce Belediye Başkanı olarak mazbatasını aldı

    AK Parti'den Düzce Belediye Başkanı seçilen Dr. Faruk Özlü mazbatasını, Düzce Adliyesinde törenle aldı. Özlü, önümüzdeki 5 yılda Düzce'ye büyük ve önemli hizmetler yapacaklarını belirtti.


Advertisement