AP Eski Parlamenteri Uca ile Uludereli Encü HDP'den Aday Oldu - Son Dakika
Güncel

AP Eski Parlamenteri Uca ile Uludereli Encü HDP'den Aday Oldu

AP Eski Parlamenteri Uca ile Uludereli Encü HDP\'den Aday Oldu

Avrupa Parlamentosu eski milletvekili Ezidi Feleknaz Uca Batman'dan, Ferhat Encü de Şırnak'tan, HDP'ye milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı.

02.03.2015 17:27  Güncelleme: 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Parlamentosu eski milletvekili Ezidi Feleknaz Uca Batman'dan, Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Gülyazı Köyü yakınlarındaki sınır kesimine düzenlenen hava saldırısında yaşamını yitiren 34 kişinin yakınlarından olan Ferhat Encü de Şırnak'tan, HDP'ye milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı.

HDP Batman Milletvekili aday adaylığına başvuran 30 kişi arasında yer alan Avrupa Parlamentosu eski milletvekili Feleknas Uca, resmi başvurusunu bugün yaptı. Başvuru sırasında Kürtçe yaptığı konuşmada, yıllar önce çeşitli nedenlerle terk etmek zorunda kaldıkları Batman'da aktif siyaset için görev üstlenmeye hazır olduğunu belirten Uca, Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Türkiye'de siyaset yapmak istediğini söyledi.

'3 YILDAN BERİ FAİLLER ADALETE TESLİM EDİLMEDİ

28 Aralık 2011 tarihinde Uludere'nin Kuzey Irak sınırına düzenlenen hava operasyonunda kardeşi Serhat ile birlikte 11 yakınını kaybeden Ferhat Encü de Şırnak'ta, milletvekili aday adaylığı için bugün HDP'ye başvuru yaptı. Encü, 3 yıldan beri faillerin adalete teslim edilmesini beklediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini belirterek şöyle dedi:
"Biz Roboskili aileler kendi aramızda tartıştık ve bu mücadeleyi meclis kürsüsüne taşımaya karar verdik. Bu mücadele sadece Roboskili ailelerin değil, bütün ezilenlerin. Uygun görürlerse mücadelemizi bu yönde sürdüreceğiz." - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AP Eski Parlamenteri Uca ile Uludereli Encü HDP'den Aday Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement