AP Kararı Avrupa Kurumlarına Güveni Azalttı" - Son Dakika
Güncel

AP Kararı Avrupa Kurumlarına Güveni Azalttı"

AP Kararı Avrupa Kurumlarına Güveni Azalttı"

Azerbeycan Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi Fuad Muradov, 'Ermeni soykırımı' iddialarını kabul eden Avrupa Parlamentosu'nu kınayarak, bunun barışa hizmet etmediğini toprakları işgal altında bulunan Azerbaycan'ın Avrupa kurumlarına güveninin azalttığını söyledi.

17.04.2015 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbeycan Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi Fuad Muradov, 'Ermeni soykırımı' iddialarını kabul eden Avrupa Parlamentosu'nu kınayarak, bunun barışa hizmet etmediğini toprakları işgal altında bulunan Azerbaycan'ın Avrupa kurumlarına güveninin azalttığını söyledi.

Azerbaycan milletvekili, Avrupa Parlamento üyesi, "AVRONEST" Parlamenterler Meclisi Enerji güvenliği komitesinin eş başkanı Fuad Muradov, Avrupa Parlamentosu'nun, sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili kararını kınayarak, Ermeni kökenli milletvekillerinin sözde soykırımın 100. yılında bu kararın çıkması için son yıllarda yoğun çalışma yaptığını belirtti.

"AMAÇ TÜRKİYE VE AZERBEYCAN'IN BULUNDUĞU BÖLGEYİ GERGİNLİKTE TUTMAK"

Azari milletvekili Muradov, kararın sembolik nitelik taşıdığını ve bunun uygulaması ile ilgili Azerbaycan'la Türkiye'nin hiçbir şey yapmayacağını belirterek şunları söyledi: "Biz Avrupa milletvekilleri nezdinde itirazlarımızı yaptık. Hocalı soykırımı, 1 milyon mülteci ve zorunlu sığınmacının olması, Ermenistan'ın ikiyüzlü siyasetini bir kenara bırakarak tarih belli olmayan bir konuyu çıkarıyorlar. Burada amaç Azerbaycan ve Türkiye'nin bulunduğu bölgeyi gerginlikte tutmaktır. Karar sembolik niteliktedir ve bunun uygulanması ile ilgili Azerbaycan'la Türkiye hiçbir iş yapmayacak. Aynı kararda Türkiye'den Ermenistan sınırlarını açması isteniyor. Görülüyor ki, bu Ermeni lobisinin işidir. Herhangi bir somut veriye dayanmıyor".

"KARAR ÖNCEDEN PLANLANMIŞ"

Avrupa Parlamentosu'nun sözde Ermeni soykırımı ile ilgili kabul ettiği kararını Türkiye ve Azerbeycan'ın bulunduğu bölgeyi gerginlikte tutmak olarak yorumlayan Muradov, "Burada amaç Azerbaycan ve Türkiye'ye baskı yapmak ve bu bölgeyi gerginlikte tutmaktır" dedi. Fuad Muradov sözlerine şöyle devam etti: "Azerbaycan topraklarının işgal edilmesi sonucunda Türkiye haklı olarak Azerbaycan'a ve uluslararası hukuka destek vererek Ermenistan'la sınırlarını kapattı. Avrupa Parlamentosu'nun bu haksız kararıyla Türkiye ve Azerbaycan'a karşı baskı yapmak amacı gütmektedir. Ben Avrupalı milletvekillerinin konuşmalarına baktım. Hepsinin konuşmasında aynı metin vardı. Bu da gösteriyor ki, 'karar' önceden planlanmış, özel olarak Azerbaycan ve Türkiye'ye karşı yürütülen çalışmaların sonucudur"

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini de yorumlayan Muradov, "Türkiye'nin birkaç yıldır AB üyeliği meselesi gündemdedir. Bunun için gerekli olan talepleri de gerçekleştirdi. Ancak Avrupa Birliği Türkiye'yi üye kabul etmek istemiyor. Oysa, Türkiye'den kat kat zayıf, talep edilen reformları uygulamayan ülkelerin çoğunluğunu AB'ye kabul ettiler. Tabii, Türkiye bu konu üzerinde düşünmelidir. İnanıyorum ki, Türkiye doğru sonuç çıkaracak. Azerbaycan halkının Avrupa Parlamentosu'na, Avrupa kurumlarına güveni gitgide azalıyor. Azerbeycan enerjisi ve doğalgazının Avrupa'ya taşınmasında Türkiye çok büyük rol oynuyor. Bu sebeple Avrupa Birliği Türkiye'nin bu önemini daha iyi kavramalı" dedi. - Londra

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AP Kararı Avrupa Kurumlarına Güveni Azalttı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement