Apartmandaki Yangında Can Pazarı: 16 Kişi Dumandan Etkilendi - Son Dakika
Güncel

Apartmandaki Yangında Can Pazarı: 16 Kişi Dumandan Etkilendi

Apartmandaki Yangında Can Pazarı: 16 Kişi Dumandan Etkilendi

Çorum'da 4 katlı aparmanın bodrum katında çıkan yangında 16 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

06.11.2015 16:26  Güncelleme: 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da 4 katlı aparmanın bodrum katında yangın çıktı. Yangın sırasında evlerinde mahsur kalanları, mahalle sakinleri ve itfaiye ekibi kurtardı. Olayda 9'u çocuk 16 kişi dumandan etkilendi.

DUMAN BÜTÜN APARTMANI SARDI

Mimar Sinan Mahallesi Fevzi Çakmak 17. Sokak'taki, 4 katlı Yalçın Apartmanı'nın bodrum katında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın sırasında oluşan aşırı duman bütün apartmanı sardı. Yoğun duman üst kattaki dairelere de girmesi nedeniyle apartman sakinleri zor anlar yaşadı. Vatandaşlar apartman koridorunun dumanla kaplanması nedeniyle kapılardan çıkamayınca evlerin içerisinde mahsur kaldı.

ANNENİN İMDAT ÇIĞLIKLARI ÜZERİNE YARDIMA KOŞTULAR

İtfaiye ekiplerine haber verilirken bu sırada binanın giriş katında bulunan bir dairede çocukların dumandan etkilenmesi üzerine evdekiler camdan çıkmak istedi. Ancak pencere korkulukları nedeniyle bu mümkün olmadı. Annenin imdat çığlıkları üzerine yardıma koşan çevredeki vatandaşlar sert cisimlerle demir korkulukları bükerek 22 yaşındaki anne Sinem Kartal, çocukları 5 yaşındaki Kübranur ve 2 yaşındaki Resul Kartal'ı pencereden çıkarmayı başardı.

İTFAİYE OLAY YERİNE GELDİ

Bu sırada vatandaşlar getirdikleri tahta merdivenle birinci kartta mahsur kalan yaşlı bir kadını kurtardı. 36 yaşındaki Hacer Yalçın da 3 yaşındaki kızı çocuğu Nurgül Nevra Yalçın ile birlikte üçüncü kattaki evlerinde uzun süre kurtarılmayı bekledi. Bu sırada olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri de geldi. İtfaiye ekipleri bir yandan yangını söndürme çalışması başlatırken diğer yandan da binanın üst katlarında mahsur kalanları kurtarmak için seferber oldu. Dumandan etkilenen apartman sakinleri itfaiye merdivenleri ile binada mahsur kalanları evlerinin balkon ve pencerelerine ulaşarak kurtarmayı başardı.

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

İtfaiye aracı ile indirilen vatandaşlar olay yerinde bulunan sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Dumanda etkilenen 9'u çocuk 16 kişi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi kaldırılarak tedavi altına alındı. 11 kişi ayakta tedavisinin ardından taburcu edildi. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Olayla ilgili soruşturma da sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Apartmandaki Yangında Can Pazarı: 16 Kişi Dumandan Etkilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement