Apple, 61.2 Milyon İphone Satışı ile Çeyrek Rekorunu Kırdı - Son Dakika
Teknoloji

Apple, 61.2 Milyon İphone Satışı ile Çeyrek Rekorunu Kırdı

Apple, 61.2 Milyon İphone Satışı ile Çeyrek Rekorunu Kırdı

Apple merakla beklenen mali yılı ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı.

28.04.2015 00:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

2010 yılında çıkardığı iPad'ten sonra Apple Watch ile ilk kez yeni bir cihaz satışa çıkaran Apple, kısa bir süre önce 2015 mali yılı ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Wall Street'in beklentilerini aşmayı başaran Apple, Ocak-Mart dönemini kapsayan bu dönemde 61.2 milyon iPhone satışı gerçekleştirerek yeni bir rekora imza atmış oldu.


Konuyla ilgili konuşan Tim Cook, artık daha fazla insanın diğer akıllı telefonlardan iPhone'lara geçiş yaptığını söyledi. Ayrıca Apple, yıldan yıla iPhone satışında da %40'lık bir artış yakalamayı başardı. Ancak Apple'ın mali yılı ilk çeyreğine oranla da %18 daha az iPhone satışı gerçekleştirdiğini de belirtelim.


Öte yandan iPad satışlarında ise bir düşüş söz konusu. Apple mali yılı ikinci çeyrekte 12.6 milyon iPad satışı gerçekleştirmiş. Bu rakam ise beklentilerin altında kalmış. Zira bu çeyrekte Apple'dan 14.1 milyon iPad satışı bekleniyordu. Önceki çeyrekte ise 16.4 milyon iPad satışı gerçekleşmişti.


İkinci çeyrekte 58.01 milyar dolar gelir elde eden Apple, bu konuda da beklentileri neredeyse 2 milyar dolar aşmayı başardı. Apple'ın çeyrek karı ise 13.6 milyar dolar.




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple, 61.2 Milyon İphone Satışı ile Çeyrek Rekorunu Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement