Apple'dan Özel Taktikler! - Son Dakika
Teknoloji

Apple'dan Özel Taktikler!

Apple'ın medyada hakkında iyi şeyler yazılması için hangi taktiklere başvurduğunu biliyor muydunuz?

16.09.2014 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple haberleriyle tanınan web sitesi 9to5Mac, teknoloji devinin medyada olumlu yorumları yaymak için çalışmaları ortaya çıkardı.

Sitenin 9 bölümden oluşan makalesinde Apple'ın halkla ilişkiler ("PR") takımının medya ve gazetecileri kendi menfaati için nasıl oyuna getirdiği anlatılıyor. Firmanın önemli taktiklerinden biri, The Wirecutter'ın kurucusu ve Gizmodo'nun eski müdürü Brian Lam'a göre yayınları birbirine düşürmek. Bu sayede Steve Jobs, ya Newsweek'te ya da TIME'da kapak olmayı başarabiliyordu.

9to5Mac'in makalesinde Apple'ın, en büyük rakibi Android'i nasıl yıpratmaya çalıştığı da anlatılıyor. Yazıya göre firma, basını yakından takip ediyor ve Android hakkında negatif yorumlar yapan bir makaleye rastladığında, bu makaleyi başkalarına göndererek "işte böyle hissediyoruz" diyor.

Belki de en şaşırtıcı detay, Apple'ın basında yer almakla ilgili girişimlerinde. Siteye göre Apple'ın PR takımı, ünlülerin iPhone'larını tutarken çektirdiği fotoğrafları arıyor, Apple odaklı blog'ları okuyor ve önde gelen Apple yazarlarını ismi kendini belli etmeyen sosyal medya ağlarından takip ediyor.

Apple'ın bu PR stratejileri elbette yeni değil ve birçok firma, kendisi hakkında basında iyi haberler çıkması için, bunun yanında kötü haberleri ortadan kaldırmak için çalışıyor. Ancak Apple'ın bu konuda önde olduğunu söylemek gerek. Son günlerde yaşanan iCloud sızıntısı hakkında yapılan haberlerin sayısının az oluşunun arkasındaki nedenlerden biri de bu.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Apple'dan Özel Taktikler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement