Apple'dan U2 Albümü Açıklaması! - Son Dakika
Teknoloji

Apple'dan U2 Albümü Açıklaması!

Apple\'dan U2 Albümü Açıklaması!

Apple U2 albümünü 33 milyon kişinin dinlediğini açıkladı!

16.09.2014 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple U2 albümünü 33 milyon kişinin dinlediğini açıkladı!

Dünya'nın en ünlü gruplarından biri olan U2 'nun son albümü Songs of Innocence bildiğiniz gibi Apple'ın müzik servislerinde Apple kullanıcıları için ücretsiz olarak sunuluyor. Apple her ne kadar kullanıcıları için büyük bir jest yapmış olsa da, kullanıcıların azımsanamayacak kadar bir kısmı bu olayı ciddi şekilde eleştirdi. Ancak Apple'ın albümün dinlenme sayısı ile ilgili yaptığı açıklama genel olarak bu jestin Apple kullanıcıları tarafından beğenildiğinin göstergesi.

Apple'ın yetkili kişilerinden biri olan Eddy Cue tarafından yapılan açıklama aynen şöyle; "Just six days after its release on iTunes, a record breaking 33 million people have already experienced the albüm". Bedava sunulmasının ardından 6 gün içinde rekor kırarak 33 milyon kişi tarafından albümün tecrübe edildiğini söyleyen Eddy Cue 'nın "tecrübe etmek" fiilini kullanırken kelime oyunu yaptığını düşünen birçok kişi var ancak Apple şirketinden farklı kaynaklardan gelen bilgiye göre "tecrübe etmek" fiili burada "dinlemek" fiili ile eşdeğer biçimde kullanılmış. Yani U2'nun son albümü Songs of Innocence iTunes,  iTunes Radio ve Beats Music servislerinde 33 milyon kez dinlenmiş.

33 milyon kez dinlenme olayına tamamen farklı bir gözden de bakabiliriz. Bu durum aynı zamanda 33 milyon kadar kişinin Apple müzik servislerine ait hesabının olduğunu da bizlere söylüyor. Böylece Apple bu sektördeki rakiplerine ciddi bir gözdağı vermiş oldu. Bu rakam size çok küçük gelmiş olabilir. Ancak Tim Cook'un geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasına göre 119 farklı ülkede yaklaşık 500 milyon iTunes kullanıcısı  mevcut. Son 6 günde 33 milyon kişinin sadece bir albümü ziyaret etmesinden yola çıkarsak rakamın hemen hemen Tim Cook'un iddia ettiği ile aynı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Konuşmasının sonunda kullanıcılarına Apple ile paylaştıkları müzik sevgisi için teşekkürlerini de sunan Eddy Cue, U2 albümünün yarattığı reaksiyondan memnun gözüküyor. Bir müzik sever olarak ben de Apple'ın kullanıcılarına sunduğu bu imkan için Apple'a teşekkür ediyorum.

The post Apple'dan U2 Albümü Açıklaması! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Apple'dan U2 Albümü Açıklaması! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement