Apple İmessage Android'e Gelmeyecek - Son Dakika
Teknoloji

Apple İmessage Android'e Gelmeyecek

Apple İmessage Android\'e Gelmeyecek

Son zamanlarda birbiri ile büyük bir rekabet içinde olan Android ve iOS işletim sistemleri birbirlerini geçmek için çeşitli uğraşlar içindeler.

18.06.2016 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son zamanlarda birbiri ile büyük bir rekabet içinde olan Android  ve iOS işletim sistemleri birbirlerini geçmek için çeşitli uğraşlar içindeler. Son olarak da Android  platformuna Apple'ın  kullandığı mesajlaşma servisi iMessage'ın geleceği yönünde bilgiler aktarılmıştı.Hatta Apple'ın geçtiğimiz günlerde düzenlediği WWDC 2016 konferansında bunu duyuracağı iddia edilmişti ancak beklendiği gibi olmadı.

Apple tarafından gelen bir açıklamada, şirket bu mesajlaşma servisinin  yalnızca Apple'a ait olmasını istediklerini  bildiriyor. Walt Mossberg (Wall Street Journal'ın iyi bilinen bir raportörü) iMessage'ın diğer platformlar için sunulmamasını yöneticilerinden birinin istemediğini söyledi. ABD devi sözcüsü, basit ama geçerli iki neden belirtti.

Bunlardan birincisi, bir milyardan fazla cihazlarda bu uygulama etkin olarak kullanılıyor ve Apple, veri toplamak için yeterli kullanıcı tabanına sahip. İkinci neden ise Apple yöneticilerine göre iMessage dünyanın en iyi mesajlaşma uygulaması ve sadece iPhone'da bulunması satış için avantaj sağlıyor.

Apple şirketinin bu kesin ve kararlı tutumu karşısında iMessage mesajlaşma  uygulamasının Google Play Store'a gelmesi hiçbir zaman mümkün olmayacak.

Berkay Eke/

Kaynak: Technosfer

Son Dakika Teknoloji Apple İmessage Android'e Gelmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement