Apple'ın Büyük İtunes Planı! - Son Dakika
Teknoloji

Apple'ın Büyük İtunes Planı!

Apple\'ın Büyük İtunes Planı!

Apple'ın bir sonraki numarası gerçeğe dönüşürse, iTunes, büyük rakipleri karşısında bir anda ileriye fırlayabilir.

10.12.2016 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple, film ve dizi yayını sevisi Netflix veya Amazon kadar başarılı olmasa da, önemli adımlar atmaya devam ediyor. Büyük stüdyolar, filmlerin erken erişim sürümlerini iTunes'a koymak için Apple ile görüşüyor. Raporda adı geçen ilgili film yapımcılarının arasında 21st Century Fox, Universal Pictures ve Warner Bros yer alıyor.

Henüz hiçbir somut plan olmamasına rağmen, bazı yöneticiler filmleri iTunes'a sinemalarda gösterime sunulduktan iki hafta sonra gibi erken bir tarihte yayınlamaya hazır olduklarını söylüyor. Bu anlaşma, eğer gerçeğe dönüşürse, iTunes'un  rekabet alanında avantaj sağlamasına yardımcı olacak. Normalde bir filmin yayın hakkı, sinemalarda vizyona girdikten aylar sonra açılıyor.

Apple ya da başka bir şirket, film stüdyolarıyla yeni yayınlar yapmak için bir anlaşmaya varsa bile, diğer engeller hala geçerli olabilir. Birincisi fiyat; iç pazarda kaybedilen teorik bilet satışlarını telafi etmek için, göz önüne gelen bir seçenek premium fiyatlar koymak olacaktır.

Rapora göre, bu ücretler tek bir ev izlemesi için 25 dolar ila 50 dolar arasında değişebilir. Bu da sinemaya gitmenin daha ekonomik bir seçenek olmasına neden olacaktır.

İkinci engel ise korsan. Filmlerin kopyalanmasını önleyecek güvenilir bir teknoloji  sunulmazsa şirketler filmlerini iTunes'da yayınlamak istemeyeceklerdir.

Son olarak, üçüncü ve en tartışmalı zorluk sinema sektörünün kendisi. Birçok büyük sinema şirketinin  perdelenen filmleri başka medyalarda yayınlanmasını engelleyen ilkeleri var.

Tüm bunlar, Apple'ın hedefinin imkansız olduğu anlamına gelmiyor. Aksine konu üzerinde çok fazla düşünülüp el sıkışılırsa, gayet mümkün. iTunes'un diğer film yayın servislerine kıyasla kazanabileceği büyük avantaj göz önüne alındığında, bu çabaya değebilir.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Apple'ın Büyük İtunes Planı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement