Apple, iTunes'u Kapatabilir İddiaları Ortalığı Karıştırdı - Son Dakika
Ekonomi

Apple, iTunes'u Kapatabilir İddiaları Ortalığı Karıştırdı

Apple, iTunes\'u Kapatabilir İddiaları Ortalığı Karıştırdı

Apple'ın büyük kazanç getiren iTunes hizmetinin kapanacağı, bütün yatırımlarını Apple Music tarafına kaydıracağı iddiası, ortalığı karıştırırken Apple sözcüsü iddiaları yalanladı.

14.05.2016 10:26  Güncelleme: 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıllık iTunes müzik satışlarının 2019 yılında yaklaşık olarak 600 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Ancak bu kazanç, Apple'ı bu işte tutmak için yeterli olmayabilir.

2019'DA İNDİRMELERİ TAMAMEN DURDURACAK

Digital Music News'in raporuna göre Apple, iTunes Store aracılığı ile müzik satışlarını durdurmayı planlıyor. Zira Apple, iTunes satışlarının azalarak en sonunda sıfıra yaklaşacağını düşünüyor. Bu yüzden de firmanın yatırımlarını Apple Music tarafına kaydıracağı ve büyüyen yayın marketine yöneleceği söyleniyor. Ayrıca Digital Music News'in isimsiz kaynakları, Apple'ın büyük olasılıkla 2019 sonrasında indirmeleri tamamen durduracağını söylüyor.

MÜZİK İNDİRMELERİ HALA YÜKSEK KAR GETİRİYOR

Canadian Music Week'ten müzik endüstrisi analisti Mark Mulligan'ın söyledikleri de benzer yönde. Ona göre müzik indirmeleri halen yüksek kar getiriyor. Ancak iddiası, 2020 yılında Apple Music üyeliklerinin iTunes Store satışlarının en parlak zamanını bile geçmiş olacağı yönünde.

"İDDİALAR GERÇEK DEĞİL"

Mulligan, Apple'ın iTunes mağazasını 2020 yılında kapatması gerektiğini, Apple Music'in ise 2016 yılında 20 milyon üyeye ulaşmış olacağını düşünüyor.

Tüm bu iddialara rağmen Apple, görünüşe göre iTunes'u "şimdilik" kapatmayı düşünmüyor. Apple sözcüsü Tom Neumayr, bu iddialar hakkında çok kısa bir açıklama yaptı ve "gerçek değil" demekle yetindi.

Son Dakika Ekonomi Apple, iTunes'u Kapatabilir İddiaları Ortalığı Karıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement