Apple Son 3 Ayda Ne Kadar İphone Sattı? - Son Dakika
Teknoloji

Apple Son 3 Ayda Ne Kadar İphone Sattı?

Apple Son 3 Ayda Ne Kadar İphone Sattı?

4. çeyrek iPhone satışlarıyla ilgili yeni bir analiz yayınlandı.

20.12.2014 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Geride bıraktığımız Eylül ayında tanıtılan ve satışa çıkartılan yeni iPhone modelleri iPhone 6 ve iPhone 6 Plus oldukça güçlü satış rakamları yakalamıştı. Diğer taraftan şu an itibariyle 100'e yakın ülkede satışta olan iPhone 6'lar kadar olmasa da diğer iPhone modelleri de satışlarını sürdürüyor. Peki 2014'ün son çeyreğinde yani son 3 aylık dönemde Apple ne kadar iPhone satışı yapmıştır dersiniz?


Bu anlamda ABD merkezli Morgan Stanley firması son analizini yayınladı. Analize göre Apple, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında toplam 67 milyon iPhone satışı gerçekleştirdi. iPhone satışlarının yıldan yıla büyüdüğüne dikkat çeken Morgan Stanley analisti Katy Huberty, bu satışlarda Çinli tüketicilerin iPhone 6'lara gösterdikleri yoğun ilginin de katkısının olduğunu söyledi.


Son olarak 4.7 inçlik iPhone 6'nın, iPhone 6 Plus'a oranla 2'ye 1 oranında daha fazla sattığı belirtildi. Yani her satılan 3 yeni iPhone modelinden 2'si iPhone 6 iken 1'i ise iPhone 6 Plus.


Öte yandan Çin'de Ekim ayının ortalarında satışa çıkan iPhone 6'lar daha cihaz satışa çıkmadan 20 milyonu aşkın ön sipariş almışlardı.





Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple Son 3 Ayda Ne Kadar İphone Sattı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement