Apple Ve IBM'den Dünya Çapında Yeni Bir Stratejik Ortaklık - Son Dakika
Güncel

Apple Ve IBM'den Dünya Çapında Yeni Bir Stratejik Ortaklık

Apple ve IBM lider güçlerini birleştirerek özel bir ortaklık kurduklarını açıkladı.

23.07.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu ortaklık çerçevesinde IBM'in büyük veri ve analitik yetenekleri Apple'ın iPhone ve iPad cihazlarına taşınıyor ve yeni sınıf iş uygulamaları, kurumlar için mobil hizmetleri dönüştürüyor.

Pazarda lider konumda bulunan iki büyük güç, Apple ve IBM, kurumsal mobil alanda çok özel stratejik bir ortaklığa adım attılar. Bu ortaklık çerçevesinde IBM'in büyük veri ve analitik yetenekleri Apple'ın iPhone ve iPad cihazlarına taşınıyor ve yeni sınıf iş uygulamalarıyla kurumsal mobiliteyi dönüştürüyor.

Dönüm noktası niteliğindeki bu birliktelik dört temel yeteneğe dayanıyor ve iş yapış şekillerini yeniden tanımlamayı, iş dünyasının mobilite anlamında karşı karşıya olduğu başlıca zorluklara yanıt vermeyi ve gerçek anlamda mobilin yön verdiği bir sektör dönüşümünü başlatmayı hedefliyor:

Başta iPhone ve iPad olmak üzere, özel olarak geliştirilen yerel uygulamalar da dahil 100'ün üzerinde, sektöre özgü yeni sınıf kurumsal çözümler
Aygıt yönetimi, güvenlik, analitik ve mobil entegrasyon de dahil olmak üzere iOS için optimize edilmiş çok özel IBM bulut hizmetleri
Kuruluşların gereksinimlerine göre tasarlanmış yeni AppleCare hizmeti ve destek ürünü
Aygıt aktivasyonu, destek ve yönetimi için IBM'den paket halinde yeni ürünler

iOS için oluşturulan yeni IBM MobileFirst çözümlerinin temelinde iki şirketin en güçlü olduğu farklı alanlardan beslenen özel bir işbirliği bulunuyor. Bu işbirliğinin arkasında IBM'in 100.000'in üzerinde danışmanının ve yazılım geliştiricisinin yer aldığı büyük veri, analitik yetenekleri ve Apple'ın efsanevi müşteri deneyimi, donanım ve yazılım entegrasyonu ve geliştirici platformu yer alıyor.

Bu birliktelik, işletmelerin ve çalışanların iPad ve iPhone'larını kullanarak çalışma yöntemlerinin belli alanlarında fark yaratacak uygulamaları tanıtıyor. Bu uygulamalar şirketlerin daha önce hiç olmadığı kadar hızlı ve kolay biçimde verimlilik, etkinlik ve müşteri memnuniyeti seviyelerine ulaşmalarının önünü açacak. iOS için MobileFirst anlaşması dahilinde IBM dünya çapındaki kurumsal müşterileri için sektöre özgü çözümleri içeren iPhone ve iPad satışı da yapacak.

Yeni duyuruyu değerlendiren Apple CEO'su Tim Cook konuyla ilgili olarak şöyle konuşuyor: "Bugün Fortune 500 şirketinin %98'inden fazlası, Global 500 şirketinin %92'sinden fazlası başta dünyanın en popüler mobil aygıtları olan iPhone ve iPad olmak üzere günlük işlerinde iOS aygıtlarını kullanıyor. Bu, kullanıcıların çalışma biçimlerinde bir dönüşüm yaratıyor. IBM'in dünya çapında kabul görmüş büyük veri analitiğini iOS kullanıcılarına ilk kez sunuyoruz; bu da Apple için büyük bir pazar fırsatı anlamını taşıyor. Kurumlar için radikal bir adım anlamına gelen bu ortaklığı yalnızca IBM ve Apple gerçekleştirebilirdi."

IBM Global CEO'su Ginni Rometty ise şöyle devam ediyor: "Veri ve bulut teknolojisi gibi olgularla birlikte mobilite, iş dünyasını ve sektörleri benzeri görülmemiş bir biçimde dönüştürüyor ve çalışma şekillerimizi, sektörleri ve uzmanlıklarımızı farklı bir şekilde tasavvur etmeye itiyor. Apple ile kurduğumuz bu ortaklık, inovasyonlarımızı dünya çapındaki müşterilerimize sunma gayesi üzerine kurguludur ve IBM'in analitik, bulut, yazılım ve hizmetler alanındaki liderliğini daha da ileri bir boyuta taşıyacaktır. İnovasyonlarıyla hayatlarımıza sanki zaten hep varmış gibi duran özellikler katan ama onlarsız yapamayacağımız Apple markası ile bir ekip olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz."

Apple ve IBM tarafından geliştirilen yeni çözümler hakkında daha fazla bilgi almak için www.ibm.com/MobileFirstForiOS ve www.apple.com/ipad/business adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Apple Ve IBM'den Dünya Çapında Yeni Bir Stratejik Ortaklık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
    08:23 Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

    Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. TEM Otoyolu'nun Kınalı-Gümüşova kavşaklarında üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle şerit daraltması yapılırken, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Emirler Kavşağı bağlantı yolu ve Aydın-Denizli Otoyolu'nun belirli kesimlerinde trafiğe kapatmalar gerçekleştirildi. Ayrıca, Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunda banket dışı ilave servis yolu yapım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılan kavşaklar bulunuyor. Turgutlu-Salihli yolunda drenaj kanalı yapımı ve İzmit-Düzce yolunda fiber optik kablo haberleşme altyapı çalışmaları devam ederken, Bandırma-Biga yolunda kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor. İnebolu-Abana-Çatalzeytin yolunda heyelan ıslah çalışmaları yapılırken, Taşova-Erbaa-Niksar yolunda köprü yapım çalışmaları devam ediyor. Arhavi-Hopa-Sarp yolunda ise şev temizliği ve çelik ağ uygulama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı
    08:15 İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste gözaltına alındı. Ailenin suç duyurusu üzerine yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Bayraklı ilçesinde yakalandı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı
    08:05 İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.


Advertisement