Apple, Watchos 2 Beta 2'yi Yayınladı - Son Dakika
Teknoloji

Apple, Watchos 2 Beta 2'yi Yayınladı

Apple, Watchos 2 Beta 2\'yi Yayınladı

Geliştiriciler watchOS 2'nin yeni beta sürümünü indirebilir.

24.06.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

iOS 9 ve El Capitan'ın 2. betalarıyla birlikte Apple Watch'un işletim sistemi olan watchOS 2'nin 2. beta sürümü geliştiriciler için yayınlandı. İlk beta ile aralarında iki haftalık süre oynuyor. WatchOS 2'yi kullanmak için iOS 9 gerekli. Yeni sürüm iPhone'daki Apple Watch uygulaması aracılığıyla yükleniyor. Belki daha ileride diretk olarak saat üstünden güncelleme seçeneği eklenebilir.


WatchOS 2, Apple Watch'un ilk büyük güncellemesi. Yeni sürümün en önemli özelliği ise uygulamaların iPhone yerine direkt olarak Apple Watch'ta çalışması. Bu yüzden watchOS 2'de sürekli olarak "Native Apps" yani Türkçe adıyla yerel veya yerli uygulama tabiri geçiyor.


Eskiden bir Apple Watch uygulamasının yalnızca kullanıcı arayüzü saat üzerinden, diğer kodlar ise (Bluetooth ile) telefon üzerinden çalışmaktaydı (App Extensions). Şimdi ise watchOS 2 ile birlikte uygulamanın kaynak kodları da Apple Watch üzerinde çalışır hale geldi. Bir başka deyişle artık iPhone'a gerek kalmıyor.


Ayrıca watchOS 2 geliştiricilere Taptic Engine, kalp atışı izleme sensörü, mikrofon, ivmeölçer gibi diğer kısımlara erişmesine de olanak sağlıyor.


WatchOS 2 yüklü Apple Watch'larda geliştiriciler ilginç işlere imza atmaya başladı. Mesela iOS geliştiricisi olan Hamza Sood, Falppy Bird klonu bir oyunu Apple Watch'ta oynamayı başarmıştı.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple, Watchos 2 Beta 2'yi Yayınladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement