Ar-Ge Reform Paketi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Ar-Ge Reform Paketi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı

Kayseri Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından Ar-Ge Reform Paketi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

20.05.2016 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından Ar-Ge Reform Paketi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, KAYSO toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler ekonomileri kategorisinde bulunduğunu, üretimin de ithalata bağımlı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin daha ziyade düşük teknoloji, emek yoğun sanayiye sahip olduğunu ifade eden Aktaş, Kayseri'nin de ülkenin sanayi yapısına benzer bir durum arzettiğini vurguladı.

Bin 500'e yakın işletmeyle yaklaşın 1,7 milyar dolar ihracat ve ona yakın da ihracat rakamı bulunduğunu anlatan Aktaş, "Dünya pazarında artan rekabet ortamında ayakta kalmanın, gelecekte hedeflediğimiz makro ekonomik göstergelere ulaşabilmek için kısır döngüyü değiştirmemiz gerekiyor. Katma değeri yüksek ürünler ihraç etmemiz gerekiyor. Yani bilim ve sanayi temeline dayanan üretim yapısına geçmemiz gerekiyor. Bunun için de işletmelerdeki insan kaynağının geliştirilmesi, alın terinden daha çok akıl terinin artırılması gerektiğini biliyoruz." diye konuştu.

Kayseri Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı da, son yıllarda bilim ve teknolojiye daha çok önem veren 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olmayı hedefleyen Türkiye'nin yüksek gelir seviyesine sahip ülkeler arasına girebilmesi ve onlarla rekabet edebilmesi için bilgiyi ticarileştirmesi gerektiğini ifade etti.

Katma değeri yüksek orta ve yüksek teknolojili ürünler üretmek, küresel markalar oluşturmak gibi konulara daha fazla yoğunlaşılması gerektiğini belirten Akçadırcı, "Bunu yapabilmenin yolu, üniversite sanayi iş birliğinin güçlendirilmesiyle Ar-Ge'ye yönelik faaliyetlerden geçiyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ar-Ge Reform Paketi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement