Kümes Hayvanları Mezatında Araba Fiyatına Tavuk - Son Dakika
Güncel

Kümes Hayvanları Mezatında Araba Fiyatına Tavuk

Kümes Hayvanları Mezatında Araba Fiyatına Tavuk

Muğla'da ikincisi yapılan kümes hayvanları mezatına yaklaşık 100 kişi katıldı.

08.02.2016 13:25  Güncelleme: 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da ikincisi yapılan kümes hayvanları mezatına yaklaşık 100 kişi katıldı. Tavuk yetiştiricileri ile nihai kullanıcıların buluştuğu mezatta 50 lira ile bin lira arasında değişen fiyatlarda süs tavukları satışı yapıldı. Muğla Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği tarafından Menteşe ilçesinde gerçekleştirilen mezatta dünyanın en pahalı ırk tavuklarından birisi olar bilinen, horozun değerinin 10 bin dolara kadar ulaştığı Malezya ırkı Ayam Cemani cinsi iki tavuk yavrusu mezat yerine yapılan kura çekilişi ile mezata katılan bir vatandaşa hediye edildi.

ÇEKİLİŞLE DAĞITILDI

Süs tavukları mezatında Türkiye'de bulunan çok sayıda değişik cins kümes hayvanı alıcı bulurken, tavuk ve horozun yanı sıra Sülün kuşları da mezatta alıcı buldu. Mezata katılanlar arasında zaman zaman hediye çekilişleri yapıldı. Hediye çekilişinde tanesi 40 liraya kadar varan cins tavukların yumurtaları, suluk, yavru tavuk ve kuluçka makinesi yapılan çekiliş ile dağıtıldı.

TÜRKİYE'DE 2 BİNE YAKIN IRK TAVUĞU VAR

Muğla Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Başkanı M. Gökhan Tap, mezata Ege Bölgesinden katılım olduğunu belirterek, "Mezatta yetiştirici olanlar nihai kullanıcı olanlara getirdikleri süs tavuklarını müzayedeye çıkardı. Dünyada 2 bine yakın ırk tavuğu var. Burada bulunan ırklar arasında Australorp Sow, İspenç, Brahma ve Vyandot grubu kümes süs hayvanları var. İlk mezatımızda Bodrum'dan Blue Memurt cinsi tavuğu olan bir arkadaşımız 2 bin 900 lira fiyat verilmesine rağmen fiyatı yeterli görmediği için satmadı" dedi.

"HOROZ DÖVÜŞTÜRENLER DERNEKTEN İHRAÇ EDİLİYOR"

Kümes hayvanları adı altında kurulan bazı derneklerin horoz dövüşü yaptırdıkları iddiasından Dernek olarak rahatsız olduklarını belirten Tap, "Bu konudan biz de muzdaribiz. Bu hayvanlar ırk olarak çok değerli hayvanlar. Bunlar süs tavukları. Tavuk ve horoz dövüştürenleri biz derneğimizde kesinlikle kayıt bile etmiyoruz. Böyle bir ihbar geldiğinde dernek ile ilişkilerini kesiyoruz" dedi.



DENİZLİ'DE DERNEK ÜYESİ İHRAÇ EDİLDİ

Denizli Horozu Yetiştiricileri Derneği Başkanı Hasan Sağlam, Muğla'daki mezata destek vermek için geldiğini söylerken, "Denizli'de sadece Denizli horozu üzerine mezat yapıyoruz. Süs tavuğu yetiştiren arkadaşlardan da talepler geliyor. Bunları da değerlendiriyoruz. Horoz dövüşü ile ilgili sıkıntıları Denizli'de biz de yaşıyoruz. Horoz denilince akla ilk gelen dövüştürülen hayvan olarak geliyor. Denizli'de biz bu algıyı yıktık. Denizli'de gerek yerel basın, gerekse ulusal basının verdiği destek ile bu algıyı yıktık. Derneğimizde kesinlikle Denizli horozunun dışında horoz besleyen veya horoz dövüştürdüğünü duyduğumuz kişileri dernekten ihraç ediyoruz. Yaptığımız genel kurulda bir üyemizin Denizli horozu dışında Hint horozu yetiştirdiği ve dövüştürdüğü için dernekten ihraç ettik" dedi.

AYAM CEMANİ CİNSİ YAVRULAR ÇEKİLİŞ İLE HEDİYE EDİLDİ

Yapılan mezatta Dünyanın en pahalı ırklarından birisi olarak kabul edilen ve anavatanı Malezya olan, ülke dışına çıkışı yasaklanan Ayam Cemani cinsi iki yavru mezatta yer aldı. Ayam Cemani ırkı iki yavru, Dernek Başkanı M. Gökhan Tap'ın önerisi üzerine mezat yerine mezata katılan yaklaşık 100 kişi arasında kur'a ile belirlenecek katılımcıya verilmesi önerisi kabul gördü. İbiği, tüyü, gagası ve yumurtası siyah olan Ayam Cemani ırkı iki yavru çekiliş ile bir katılımcıya verildi. Bursa'da yapılan bir mezatta Ayam Cemani ırkı horoz 10 bin dolara satışa çıkarılmıştı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kümes Hayvanları Mezatında Araba Fiyatına Tavuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Vatandaşların metrobüs kuyruğundaki zorlu yolculukları devam ediyor
    11:35 Vatandaşların metrobüs kuyruğundaki zorlu yolculukları devam ediyor

    İstanbul'da akşam saatlerinde metrobüs durakları ve üst geçitlerde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar durağa ulaşmakta güçlük çekiyor ve araçlara binmekte zorlanıyor. Yoğunluk iftar vaktine kadar devam etti. Yolcuların kalabalık nedeniyle ilerlemekte zorlandığı görülürken, E-5 yolunda zaman zaman trafik durma noktasına geldi.

  • Kayseri Takımı Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu Oldu
    11:34 Kayseri Takımı Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu Oldu

    Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri takımı büyük bir başarıya imza atarak Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyonada mücadele eden 15 ilden 160 sporcu arasında Kayseri takımı 8 bin 543 puan ile birinci oldu. Erzurum ikinci, Eskişehir ise üçüncü oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto ve Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı tarafından takdim edildi.

  • Tokat'ın Niksar ilçesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar verildi
    11:34 Tokat'ın Niksar ilçesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar verildi

    Niksar Kaymakamı Ekrem Çeçen, şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen iftar programında ailelere teşekkür etti. Çeçen, şehitlere rahmet, gazilere sağlık ve sabır diledi. İftar programında Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi ve Kaymakam Çeçen ile eşi Meltem Danışan Çeçen, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi.

  • Adana'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 80 Silah Ele Geçirildi
    11:34 Adana'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 80 Silah Ele Geçirildi

    Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde yapılan operasyon ve denetimlerde ruhsatsız 80 silah ele geçirildi. Operasyonda ayrıca uyuşturucu haplar ve silah parçaları da bulundu. 37 şüpheli tutuklandı ve 329 aranan kişi yakalandı.

  • Midyat'ta iftar programı düzenlendi
    11:34 Midyat'ta iftar programı düzenlendi

    Midyat ilçesinde düzenlenen geleneksel iftar programı, Kur'an-Kerim tilavetiyle başladı. Programda yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, yaptığı projeleri aktararak, yarım kalan projeleri tamamlama sözü verdi. Programa, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

  • Eskişehir'de Kullanılmayan Lojman ve Depolama Alanları Vatandaşları Endişelendiriyor
    11:33 Eskişehir'de Kullanılmayan Lojman ve Depolama Alanları Vatandaşları Endişelendiriyor

    Eskişehir Seyitgazi İlçe Belediyesine ait kullanılmayan lojman ve depolama alanlarının günlük yaşamı olumsuz etkilemesi nedeniyle vatandaşlar tepki gösterdi. İkiçeşme Mahallesi'nde bulunan bu alanlarda ölü köpek yavrularının bulunması ve kimliği belirsiz kişilerce kullanılması mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Vatandaşlar, boş binaların çocuklar için tehlike oluşturduğunu ve buraların yıkılıp yeni konutlar yapılmasını istediklerini belirtiyor.

  • Şişli'de silahla
    11:31 Şişli'de silahla "ağabeyimize yanlış yaptın" kavgası kamerada: Silahla 4 yerinden vuruldu

    İstanbul Şişli'de aralarındaki husumeti çözmek için bir araya gelen grup, tartıştıkları diğer grubu "ağabeyimize yanlış yaptınız" diyerek darbetti. Darbedilen grup silahlanıp yaklaşık 1 saat sonra kendilerine saldıran gruba ateş açtı. Silahlı kavga anları kameralara yansırken, olayda 1'i silahla 2 kişi yaralandı. Polis olaya karışan 2 şahsı yakaladı.

  • CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, projelerini anlattı
    11:31 CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, projelerini anlattı

    CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, ilçedeki bir otelde düzenlenen proje tanıtımında, halkçı ve yeni nesil belediyecilik anlayışıyla Türkiye'ye örnek olmayı hedeflediklerini belirtti. Mandalinci, su, trafik, altyapı, yaşam parkları, sosyal ve spor tesislerine kadar projelerini tek tek anlattı. Ayrıca, su sorununun çözümüne yönelik olarak Ekinambarı bölgesinde kaynaktan suyun arıtılarak Mumcular Barajı'na verilmesi ve Turgutreis bölgesinde denizden su arıtma tesisi kurulması gibi önlemler alacaklarını söyledi.


Advertisement