Araban'a Yeni Bir Devlet Hastanesi Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Araban'a Yeni Bir Devlet Hastanesi Müjdesi

Araban\'a Yeni Bir Devlet Hastanesi Müjdesi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ilçesine 30 yataklı yeni bir devlet hastanesi yapılacağı müjdesini verdi.

21.01.2015 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ilçesine 30 yataklı yeni bir devlet hastanesi yapılacağı müjdesini verdi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ilçesine 30 yataklı yeni devlet hastanesi yapılacağını bildirdi.

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamasında, Sağlık Bakanı Yardımcısı Erkan Kandemir'in katılımıyla Gaziantep'te "İl Sağlık Değerlendirme Toplantısı" yapıldığını ve bu toplantıda Gaziantep ve ilçelerindeki sağlık yatırımlarının değerlendirildiğini ifade etti.

Erdoğan, Araban ilçesine 30 yataklı yeni bir devlet hastanesinin yapılmasını da gündeme getirdiğini dile getirdiği toplantıda, 2002 yılında Araban Sağlık Ocağı olarak yapılan ve 2007 yılında Entegre Hastanesi, 2011 yılında 15 yataklı Devlet Hastanesine çevrilerek 2011 yılından beri 15 yataklı olarak hizmet veren Devlet Hastanesinin ihtiyacı karşılayamadığını belirtti.

Erdoğan, Hastanenin 32 bin 102 nüfusu olan ilçe merkeziyle birlikte kırsal 48 mahalleye ve bu ilçeye yakın diğer illerin ilçelerine bağlı köylere de sağlık hizmeti vermekte olduğunu dile getirdi. Gaziantep ile Adıyaman arasındaki duble yolun da ilçenin içinden geçtiğini ve bu yolda meydana gelen trafik kazalarında yaralananlara acil müdahalelerde bulunmakta zorluk yaşandığı gerekçesiyle 2011 yılından beri 15 yataklı olarak sağlık hizmeti veren eski hastanenin yanındaki belediyeye ait arsa üzerine 30 yataklı yeni bir devlet hastanesi yapılması için karar alındığını belirtti.

Erdoğan, "İnşallah en kısa zamanda Araban ilçemize 30 yataklı yeni bir devlet hastanesi yapılacak. Araban ilçemize yeni hastane müjdesini tüm Araban halkına veriyorum. Yeni hastane şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Hastane yatırımının ilçeye hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"İlerleyen süreçte nüfusun atmasıyla birlikte hasta sayısının da artmasıyla yapılacak yeni Araban Devlet Hastanemiz, 60 yataklı hastaneye çevrilebilecek şekilde tasarlanacak. Yani Araban ilçemiz büyümesiyle doğru orantılı bir inşaat planlıyoruz"dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Araban'a Yeni Bir Devlet Hastanesi Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement