Araban Belediyesinden Spora Destek - Son Dakika
Yerel

Araban Belediyesinden Spora Destek

Araban Belediyesinden Spora Destek

Araban Belediyesi ile SODES işbirliğiyle yürütülen ‘Spor, Dostluk ve Sağlıklı Yaşam Bir Arada’ adlı proje kapsamında Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir 150 kursiyere spor kıyafeti ve malzemeleri dağıttı.

18.12.2015 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araban Belediyesi ile SODES işbirliğiyle yürütülen 'Spor, Dostluk ve Sağlıklı Yaşam Bir Arada' adlı proje kapsamında Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir 150 kursiyere spor kıyafeti ve malzemeleri dağıttı.

Araban Belediyesi ile SODES işbirliğiyle yürütülen 'Spor, Dostluk ve Sağlıklı Yaşam Bir Arada' adlı proje kapsamında Araban İlçe stadyumunda yapılan spor malzemesi dağıtım törenine katılan Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, ilçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerini de kapsayan futbol ve atletizm branşlarında 7-18 yaş gruplarında oluşan 150 kursiyere spor kıyafeti ve malzemeleri dağıtımını yaptı.

Törende konuşan Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, çocukların eğitim hayatları boyunca her türlü derslerinde başarılı olunması gerektiğini düşünerek, "Çocukların dersleri kadar spor hayatlarını da düşünmeliyiz. Ancak küçük yaştan itibaren düzenli spor yapan bir çocuk yaşıtlarına oranla daha aktif, sağlıklı ve başarılı olduklarını belirterek sporun çocuklar için hem fiziksel hem sosyal açıdan önemlidir" dedi. "Çocuk için spor fiziksel gelişimin yanı sıra sosyal açıdan da önemli bir yer tuttuğu belirten Özdemir, çocukların spor yoluyla, çevresini tanıdığını, iletişim kurma yeteneğini ve kendine olan güvenini artırdığını ifade etti. Özdemir, "Sağlıklı bir çocuk eğer yeterli seviyede hareket etmez ise psikomotor gelişmesi zarara uğrar ve buna bağlı olarak okulda ve sosyal hayatında başarı oranı düşer. Bu yüzden bir çocuk ne kadar erken yaşta spor ile tanışırsa onun için o kadar iyidir. Çocuğun sağlıklı büyüyebilmesi için spor yapması gerekmektedir. Çünkü gelişmekte olan çocukların vücudunun spora yani egzersize ihtiyaçları vardır. Yapılan araştırmalarda, okul çağındaki çocuklara düzenli spor yapma alışkanlığı kazandırıldığında çocuğun ileriki yaşlarda da bu alışkanlıkları devam ettiği görülmektedir. Çocuk düzenli spor yapmaya başladığında fiziksel ve sosyal açıdan gelişme, konsantrasyon, öz güven oluşmakta ve kifoz ve skolyoz gibi omurga şekil bozuklukları daha az görülmektedir. Araban Belediyesi olarak Arabanlı çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durmaları daha sağlıklı yaşam, daha başarılı eğitim alabilmeleri için bu projeyi yaptık ve SODES desteğiyle hayata geçirdiklerini belirtti. Araban Belediyesi olarak hazırladığımız 'Spor, Dostluk ve Sağlıklı Yaşam Bir Arada' adlı projesine destek veren SODES yetkililerine ve projeyi yürüten Araban Belediyesi personellerimize teşekkür ederim" diye konuştu.

Törene AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, Arabanlı İş Adamı Cuma Reyhan, Araban Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Kesik, belediye personeli ve kursiyerler katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Araban Belediyesinden Spora Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement