Araban'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Araban'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Araban\'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Gaziantep’in Araban ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen etkinlikler kutlandı.

24.11.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in Araban ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen etkinlikler kutlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin ilçedeki hükumet konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na bırakılmasının ardından program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Daha sonra ise İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ertuğrul okul müdürleri ile birlikte Araban Kaymakamı Cuma Emeç'i makamında ziyaret ederek çiçek verdi. Araban Kaymakamlığı Özel İdaresi Kongre ve Sergi Salonunda devam eden programda, günün önemine ait konuşmalar yapıldı.

Ertuğrul, "Gayet iyi bilinmektedir ki, ülkelerin geleceği, milletlerin ve devletlerin bekası için yapılabilecek en değerli yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Neticeleri itibariyle, en uzun soluklu, en kalıcı ve sürdürülebilir yatırım yine eğitime yapılan yatırımdır. Öyle ise devlet yatırımlarımızı şekillendiren en üst düzey yetkililerden başlayarak öğretmenler ve velilere kadar her basamakta yer alan eğitimin paydaşları olarak her birimiz; geleceğimize yönelik olarak oluşturacağımız eğitim abidesine sağlam birer tuğla koymakla sorumlu ve görevliyiz. Değerli Öğretmenler, Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmenlik, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün mesleğidir. Öğretmenler toplumun daima önünde giden ve topluma örnek olan kişilerdir. Öğretmenlik gönül işidir ve fedakarlık ister. Öğretmen, öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirerek hayata hazırlamak için yeri geldiğinde mesai gözetmeden çalışır. Yeri geldiğinde öğrencileri için uykusuz kalır. Ama hiç yılgınlık göstermez ve azminden asla azalma olmaz. Öğretmenler kendisine beyaz ve tertemiz bir tuval olarak gelen öğrencilerini şaheser bir tabloya dönüştürür. Fabrikadan çıkmış ham iplik misali öğrencilerini sanat eseri olan bir dantelaya dönüştürür. Öğretmenler 'tohum' gibidir. Kendisi toprak altında çürüyebilir. Ama netice olarak yüzlerce meyve verir. Bütün bu fedakarlıklar öğretmenlik mesleğini anlamlı ve şerefli bir meslek yapar. Bu duygu ve düşüncelerle Öğretmenler Gününü kutlar, görevlerinizde başarılar dilerim'" dedi. Ertuğrul'un konuşmasının ardından aday öğretmenlerin yenin törenine geçildi. Yemin töreninin tamamlanmasının ardından öğretmen ve öğrencilerin şiir okuması, video gösterisi ve mini konserden sonra program sona erdi.

Kutlama programına, Araban Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Kıdemli Üsteğmen Kutlu Şen, Araban İlçe Emniyet Amiri Zeynel Kubat, Araban İlçe Sağlık Müdür Vekili Doktor Nurullah Çelik, Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Behçet, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Araban'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement