Araban'da Kuraklık Endişesi - Son Dakika
Ekonomi

Araban'da Kuraklık Endişesi

Türkiye'nin kaliteli makarnalık sert buğdayının yetiştirildiği Araban Ovası'nda kuru tarım yapılan bölgelerindeki hububat ekili alanlarda her geçen gün etkisini arttıran kuraklık, çiftçileri endişelendiriyor.

09.04.2016 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin kaliteli makarnalık sert buğdayının yetiştirildiği Araban

Ovası'nda kuru tarım yapılan bölgelerindeki hububat ekili alanlarda her geçen

gün etkisini arttıran kuraklık, çiftçileri endişelendiriyor.

Araban'da kuru tarım yapılan ve kuraklıktan etkilendiği belirlenen yaklaşık 60 bin dönüm buğday, 35 bin dönem nohut ve 25 bin dönüm arpa ekili arazi bulunuyor.

Yetersiz yağışlar nedeniyle kuraklığın baş gösterdiği arazilerde yer yer oluşan derin çatlaklar çiftçileri de endişelendiriyor.

Karacaören Mahallesi Muhtarı Hasan Doğan, bölgelerindeki hububat ekili alanlarda kuraklık nedeniyle yüzde 90 üzerinde ürün kaybı yaşanabileceğini ifade etti.

Sonbahar ve kış mevsimlerinin ardından ilkbaharın ilk aylarında da yeterli yağış olmadığını belirten Doğan, "Karacaören çiftçileri olarak yeterli yağışlar olmadığı için mağdur olduk. En son 2008 yılında yurt genelinde olduğu gibi Araban Ovası'nda da yaşanan kuraklık nedeniyle kuru tarım yapan çiftçilerimiz yine mağdur olmuştu." dedi.

Ovada 2008 yılında yaşanan kuraklığın ardından kendilerine destek sunulduğunu dile getiren Doğan, "2008 yılında yaşadığımız kuraklıktan daha büyük ve ağır bir kuraklık geçiriyoruz. Çiftçilerimiz hububat ekimi yaparken tohum, gübre, tarım ilacı, mazot ile işçilik dahil tüm giderlerini hasat sonuna borçlanarak temin etti. Bu yıl yine Bakanlık tarafından kuraklık yüzünden mağdur olan Arabanlı çiftçilerimize destek verilip mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Araban'da Kuraklık Endişesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement