Araban'da Sarımsak Hasadı Başladı - Son Dakika
Yerel

Araban'da Sarımsak Hasadı Başladı

Araban Ovası'nda sarımsak hasadı başladı.

06.06.2015 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araban Ovası'nda sarımsak hasadı başladı.

Araban Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zeynel Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Araban Ovası'nda 3 bin 500 dönüm alanda sarımsak üretimi yapıldığını söyledi.

Araban sarımsağı üretmek için ülkenin değişik illerinden üreticiler geldiğini belirten Güneş, "Geçen yıla göre bu yıl rekolte ve kalitede artış var. Tahminen 5 bin ton ürün bekliyoruz" dedi.

Üreticilerden Mehmet Bilekçi de Araban Ovası'nda sarımsak üretimine başlanıncaya kadar uzun yıllar boyunca Çin'den kalitesiz ve depolama süresi kısa sarımsak ithalatı yapıldığını söyledi.

Son yıllarda Araban Ovası'nda yetişen sarımsağın depolama ömrü, lezzeti ve kalitesiyle gerek yurt içi gerekse yurt dışında nam saldığını savunan Bilekçi, "Geçen yıl hasat döneminde kilogramını 2,5 liradan sattığımız sarımsağı bu günlerde 3,5 ila 4 lira arasında satıyoruz" diye konuştu.

Geçen yıl 200 dönümden 600 kilogram ürün elde ettiklerini dile getiren Bilekçi, bu yıl yağışlar nedeniyle bir tonun üzerinde rekolte beklediklerini kaydetti.

Araban sarımsağının pazar payının her geçen gün arttığına işaret eden Bilekçi, şunları kaydetti:

"Araban Ovası'nda Türkiye'nin ve dünyanın en kaliteli sarımsağını üretiyoruz. Bölgemizde 'beyaz altın' olarak bilinen Araban sarımsağı bu yıl üreticisine altın yılını yaşatıyor. Çin'den gerçekleştirilen sarımsak ithalatı durdurulup, Araban Ovası'nda üretim desteklenirse Türkiye'nin sarımsak ihtiyacını karşılayabiliriz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Araban'da Sarımsak Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement