Araban Ovasında Makineli Pamuk Hasadı Başladı - Son Dakika
Yerel

Araban Ovasında Makineli Pamuk Hasadı Başladı

Araban Ovasında Makineli Pamuk Hasadı Başladı

Araban Ovasındaki 25 bin dönüm pamuk ekili alanda, 2014 yılı makineli pamuk hasadı başladı.

22.09.2014 10:57  Güncelleme: 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araban Ovası'ndaki 25 bin dönüm pamuk ekili alanda, 2014 yılı makineli pamuk hasadına başlandı.

Araban Ovası'nda bu yıl 25 bin dönüm pamuk ekimi gerçekleştiğini belirten Araban Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Zeynel Güneş, "Üreticilerimiz, 2013 yılı hasat döneminde dönüme 400 kilogram pamuk alınırken, 2014 yılı hasadında dönüme 500 kilogram verim aldı. Üreticilerimiz ekimi ve yetiştirme süreci boyunca uzun bir çalışmayla emek verip bin bir masraf ile yetiştirdikleri pamuğun 2014 yılı makineli pamuk hasadı döneminde tüm üreticilerimize bol kazançlar diliyorum"dedi.

Arabanlı çiftçilerden Aşağı Karavaiz Mahallesindeki pamuk üreticisi Ahmet Kısa, "Atalarımdan kalan şahsıma ait ve kiraladığım arazilerde uzun yıllardan beri pamuk üretimi yapıyorum. Bu yıl da Aşağı Karavaiz mahallesi Mafara mevkiindeki 75 dönümlük kendime ait arazimde pamuk ekimi yaptım. 2 yıl öncesine kadar pamuk hasadımı tarım işçilerine elle toplatıyordum. Tarım işçilerinin elle topladığı pamuk ile makine ile toplanan pamuk arasında önemli ölçüde fark var. Geçen yıl makine ile toplattığım pamuğun daha temiz toplanmış olduğunu görünce bu yıl da pamuk hasadımı makine ile yapıyorum" diye konuştu.

Araban ilçesine bağlı Fakılı Mahallesindeki pamuk üreticiliği ve pamuk toplama makinesi işletmecisi Halit Demir, tarımda makineleşmenin üretime büyük katkısı olduğunu ve özellikle pamuk toplamada büyük kolaylıklar sağladığını belirterek şöyle konuştu:

"Uzun yıllardan beri her yıl pamuk hasadı döneminde pamuk toplatacak tarım işçisi sıkıntısı yaşadığım ve tarım işçilerinin topladığı pamukların temiz olmadığı ve kalitenin de düşmesi üzerine geçen yıl 2 makine alarak kendi pamuklarım ile eş, dost ve arkadaşlarımın pamuk hasatlarını makinelerimle yaptım. Geçmiş yıllarda tarım işçisi sıkıntısı da yaşadığım için ürünlerimin kış mevsimine kadar hasadını yapamıyordum. Geçen yıldan beri şahsıma ait pamuklarım ile çevredeki diğer üreticilerin pamuklarını da makinelerimle hasadını yapıyorum. İlçede benden başka makine işleten başka arkadaşlarımda var, artık Araban Ovası'nda makineli pamuk hasadı devri başladı. Makine ile pamuk hasadında üretici de memnun biz makine işletenler de memnunuz" - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Araban Ovasında Makineli Pamuk Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement